Kampanyalar okullaşmayı artırdı

"Haydi Kızlar Okula", "Baba Beni Okula Gönder", "Kardelenler" gibi kampanyaların etkisiyle son yıllarda ilköğretimde kız çocukların okullaşma oranı yüzde 100'e yaklaştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kampanyalar okullaşmayı artırdı

KÜTAHYA - Hadi Şengül

Bazı resmi ve özel kurum ile kuruluşlar, son yıllarda gerçekleştirdikleri "Haydi Kızlar Okula", "Baba Beni Okula Gönder", "Kardelenler" gibi kampanyalarla kızların okullaşma oranını artırmaya çalıştı.

Bu kapsamda uygulanan projelerle kızların ilköğretimde okullaşma oranı yüzde 98,5'e çıktı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kız çocuklarının geleceği ve kadın istihdamının artırılması için eğitimin çok önemli olduğunu söyledi.

Son yıllarda başlatılan kampanyalar sayesinde ilkokul ve ortaokullarda kızlar ile erkekler arasındaki makasın kapandığını anlatan Gevrek, şöyle devam etti:

"Kız çocuklarında yüzde 98,5 okullaşma ile ilköğretimde çok ciddi bir başarı elde edildi. Bu oranın, ortaöğretim ve yükseköğretimde de yükseltilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Çünkü kadın istihdam oranları ilköğretim mezunlarında yüzde 15 civarındayken üniversite mezunlarında yüzde 70'e kadar yükseliyor. Kadın istihdamında Avrupa standartlarını yakalamak istiyorsak kadının eğitimine çok önem vermek zorundayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber