Giresun'da yabancı konuklar eko turizm köyünde ağırlandı

GİRESUN Üniversitesi'nde düzenlenen Uluslararası Kadın Sempozyumu ve Sanat Çalıştayı'na katılan konuklar, Piraziz İlçesi'nde Şeyhli Köyü'nde misafir edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Giresun'da yabancı konuklar eko turizm köyünde ağırlandı

Misafirlere yöresel yemekler ikram edildi, köy gelenekleri tanıtıldı.

Bu sabah Giresun Üniversitesi'nin düzenlediği bahar şenliğine katılan ve oyunlar oynayan konuklar daha sonra Giresun Valiliği'nce 'Eko turizm köyü' ilan edilen Piraziz İlçesi'nin Şeyhli Köyü'ne gitti. Yaklaşık 50 kişilik grup, yöresel giysili köylülerce kemençeyle karşılandı. Bir gelinin at ile düğüne gelişi ve iki aile arasında geçen konuşma canlandırıldı. Kemençe eşliğinde horonlar oynayan konuklardan bazıları yemeklerini de yer sofralarında yedi. Fotoğraf çeken ve sac üzerinde pişirilen ekmekten yiyen konuklar bahçedeki salıncakta da sallandı.

Programla ilgili bilgi veren Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, sempozyuma katılan konuklara yöre kültürünü göstermek ve yaşatmak istediklerini söyledi. Prof. Dr. Attar, "17 ülkeden gelen bilim insanlarına eko turizmi yaşattık. Köylülerin kendi bahçelerinde yetişen organik ürünlerden oluşan yemek yedik. Ayrıca düğün geleneği canlandırdılar. Buradaki herkes bu güzelliklerden çok mutlu oldu" dedi.

Lübnan Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Roy Jreyjiyi, "Bu ülkeye aşık oldum. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Her ayrıntı düşünülmüş, herkes çok yakın" diyerek düşüncelerini anlattı. İspanya Eğitim ve Sosyal Danışma Merkezi'nden Ana Jesus İrigoyen Iriarte de "Ben buraya mutlaka yeniden geleceğim. Kadınlara hayran kaldım. İnsani özelliklerinden ve yöresel etkinliklerden çok etkilendim" diye konuştu. İsrail Tel Aviv Üniversitesi'nden Prof. Dr. Einat Lachover ise Türk kadınlarının çok güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirterek enerjilerine hayran kaldığını dile getirdi.

Köylüler, Şeyhli Köyü'nden ayrılan konukları arkalarından su dökerek uğurladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber