14 ülkeden gelen akademisyenler Vali Düzgün'ü ziyaret etti

Giresun Üniversitesi'nde düzenlenen "Uluslararası Kadın Sempozyumu ve Sanat Çalıştayı"na katılmak üzere 14 ülkeden gelen akademisyenler Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
14 ülkeden gelen akademisyenler Vali Düzgün'ü ziyaret etti

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ve akademisyenleri Ordu Valiliği Toplantı Salonu'nda ağırladı. Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, kızların eğitimine çok fazla önem verdiklerini belirterek, "Kızlarımızın ilk öğrenimlerinden sonra lise dengi daha sonra üniversite yüksek öğrenimlerini tamamlaması konusunda da bazı devletimizin teşvik edici projeleri var. Bu şeklide kız çocuklarını okula gönderen fakir ailelere de özel teşvik imkanı sağlanıyor. Kadınlarımız iş içinde oldukları kadar aile içerisinde de önemli bir sorumluluklarının olduğunu biliyoruz. Çünkü çocuklarımızın yetiştirilmesinde annelerin önemli bir yeri var. Aile içerisinde huzur ve mutluluğun sağlanmasında da özel gayret gösteriyoruz. Şiddete uğrayan kadınlarımız için ilimizde geçtiğimiz yıl, kadın konuk evi açtık. Orada Ordu merkez ve ilçelerde şiddete uğrayan kadınlarımız, personellerin, psikologların ve uzmanların desteği ile rehabilitasyona tabi tutuluyor ve onları misafir ediyoruz" dedi.

Vali Düzgün'den sonra söz alan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Ordu Valisi Orhan Düzgün'e kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederken, günün anısına hediye verdi. Ordu Valisi Düzgün de Prof.Dr. Attar'a Ordu'yu anlatan bir tabak hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber