Bu okulda öğrenciler kendi ektiklerini kendileri yiyecek

Didim Mahir Özgür Damar İlkokulu bünyesinde oluşturulan Organik Tarım Bahçesinin tanıtımı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu okulda öğrenciler kendi ektiklerini kendileri yiyecek

Didim Mahir Özgür Damar İlkokulu bünyesinde Okul idarecileri, öğretmenler, Veliler ve öğrenciler tarafından okul bahçesinde oluşturulan Organik tarım bahçesi İlçe Milli Eğitim Müdürüne ve basına tanıtıldı. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Apaydın, Okul Müdürü Yaşar Yıldırım, Müdür Başyardımcısı ve Proje Koordinatörü İbrahim Ata ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Organik tarım bahçesinin oluşumuyla ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Yaşar Yıldırım"Okulumuzun 4,5,6 ve 7 sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin gönüllü katılımlarıyla bir proje dahilinde okulumuzda bu uygulama alanını oluşturduk. Amacımız öğrencilerimizin pazardan aldıkları sebzelerin nasıl ve ne şekilde yetiştiğini yerinden görmelerini sağlamaktır. Organik tarım uygulama proje çalışmalarımızda mevsimsel sebzeleri sürekli farklı öğrenci gruplarıyla devam ettireceğiz. Okulumuzdaki bu etkinliğe destek olan herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz ise öğrencilerin mutlu olmasının kendilerini de mutlu ettiğini belirterek "Çevre adına, doğa adına ve üretim adına yapılan çalışmalar güzel çalışmalardır. Yapılan her çalışma sizlere yönelik çalışma; sizin mutlu olmanız bizleri de mutlu ediyor."dedi. Gerçekleştirilen proje kapsamında okul bahçesinde belirlenen ve üstü kapalı olan bahçeye yaz aylarına özgü sebzelerin dikildiği görüldü.

Tanıtım sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Öksüz ve beraberindekiler öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber