Taşburun köyü okul istiyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Taşburun Köyü sakinleri, yanan okullarının kullanılmayacak halde olduğunu belirterek, yetkililerden yeni okul talebinde bulundular.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşburun köyü okul istiyor

Köy Muhtarı Muhammed Doğan, köylerindeki öğrencilerin eğitim hayatına devam etmeleri için yeni okul binasının şart olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"1975 yılından kalma, 25 Mart 2013 tarihinde yanan ve kullanılamayacak durumda olan okulumuzun akıbeti belirsizliğini korumaktadır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında bu bina güvenli olmadığından kesinlikle eğitim öğretime devam edilemez. Zaten bir derslik koridoru suntayla kasarak oluşturulmuştur. Öğretmenler odası bulunmamaktadır. Okulun tuvaletleri kullanılmayacak durumdadır. Okul binasının duvarları çatlamış, tablasında çökme vardır. Yağmurda tüm sınıflar akmakta ve bir buçuk aydır binanın güvenli olup olmadığı hususunda herhangi bir teknik inceleme yapılmamıştır."

Yeni okul yapılmazsa hiçbir öğrenciyi okula göndermeyeceklerini söyleyen Doğan, "Yeni eğitim öğretim yılına yetişecek yeni bir okula acil ihtiyacımız bulunmaktadır. Yetkililerden ve milletvekillerimizden ilgi bekliyoruz" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber