Üniversite, incelenecek tasarıyı kütüphaneye kaldırdı

Haber Giriş : 10 Ocak 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM hazırladığı Türk Ticaret Kanunu Tasarısı'nı görüş belirtmeleri için 750 kişi ve kuruluşa gönderdi Sadece 20 cevap gelirken, Kocaeli Üniversitesi, 'Gönderdiğiniz kitaptan öğrenciler yararlanacak' dedi

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'nda görüşülmeyi bekleyen Türk Ticaret Kanun Tasarısı için kurum ve kuruluşlardan görüş istenince, Kocaeli Üniversitesi'nden gelen cevap herkesi şaşırttı.

1 Ocak 1957'de yürürlüğe giren 49 yıllık Türk Ticaret Kanunu, güncelliğini yitirince yenisi hazırlandı. Uzun bir çalışma döneminden sonra hazırlanan tasarı, geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından Meclis'e sevk edildi. Bin 535 maddeden oluşan tasarı, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan tarafından ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne sunuldu.

Tasarı için, üniversiteler, hukukçular, ekonomistler, milletvekilleri, TOBB, TÜSİAD, ticaret ve sanayi odaları ile sivil toplum örgütlerinin de aralarında bulunduğu tam 750 kişi ve kuruluştan değerlendirme istendi. Meclis'ten, kurum ve kuruşlara gönderilen yazıda 'İlgisi ve önemi nedeniyle görüşlerinizden yararlanmak düşüncesiyle tasarı, ekte bilgilerinize sunulmuştur' denilerek, görüşlerin en geç 16 Ocak 2006 gününe kadar komisyona ulaştırılması istendi.

Tasarı raflarda

Kocaeli Üniversitesi'nden gelen cevap ise tüm milletvekillerini oldukça şaşırttı. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi, kendisinden öneri bekleyen Meclis Adalet Komisyonu'nun gönderdiği kanun taslağını 'kitap' sanarak kütüphaneye koydu. Üniversite, ticari hayatı yakından ilgilendiren tasarıyla ilgili görüş ve önerilerini sunmak yerine kendilerine 'kitap' gönderdiği için bir de TBMM Adalet Komisyonu'na teşekkür yazısı yolladı.

Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Bahtiyar imzasını taşıyan teşekkür yazısında 'Kitap, fakültemiz kütüphanesine konularak öğrenci ve öğretim elemanlarımızın yararına sunulmuştur' denildi.

Toptan'ın yazı gönderdiği yaklaşık 750 kişi ve kuruluştan sadece 20'si cevap verdi. TÜSİAD'ın komisyona gönderdiği ayrıntılı değerlendirmenin dikkat çekici olduğu belirtildi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber