Sahte polis çetesi çökertildi

İstanbul'da, polis kıyafeti giydikten sonra sözde uygulama yapma bahanesiyle durdurdukları araçlardaki kişileri gasp ettikleri ileri sürülen 9 kişi yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mayıs 2013 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte polis çetesi çökertildi

Direnen kişilere biber gazı sıktıkları da iddia edilen çete üyelerinin üzerinden tabanca, biber gazı ve polis kıyafetleri ele geçirildi.Gelen şikayetleri değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri özellikle Silivri ve Büyükçekmece'de, polis kıyafetleriyle uygulama yapma bahanesiyle durdurdukları araç sürücülerini gasp eden kişilere yönelik olarak çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından kimlik, adresleri belirlenen çete üyelerine için 8 Mayıs günü 8 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, S.K., E.D., A.D., B.K., G.Y., A.C., K.A..A., İ.A., N.A., yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, 1 tabanca, 1 biber gazı, 5 polis kıyafeti, 1 tepe lambası, 12 bıçak, çalıntı araç parçaları ve çok sayıda çalıntı malzemeler ele geçirildi.

Jandarma Karakolu'na getirilerek, sorgulamaları yapılan şüphelilerin kendilerine resmi polis ekibi görünümü verdikten sonra uygulama yapma bahanesiyle durdurdukları kişileri gasp ettikleri belirlendi. Kendilerine direnen kişilere biber gazı sıktıkları da anlaşılan çete üyelerinin daha önceden de benzer suçlardan sabıkalı oldukları ortaya çıkarıldı. Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve gasp olmak üzere 30 ayrı suç olayına karıştıkları belirlenen 9 şüpheli işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Burada ifadeleri alınan şüphelilerden 4'ü tutuklanarak, cezaevine gönderilirken 5'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber