Bisiklet kiralamada randevulu sistem

bulunan İstanbul Bisiklet adlı bisikletçide hafta sonları 120 adet bisiklet vatandaşlar tarafından kiralanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bisiklet kiralamada randevulu sistem

bulunan İstanbul Bisiklet adlı bisikletçide hafta sonları 120 adet bisiklet vatandaşlar tarafından kiralanıyor. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan bisikletleri kiralamak için telefonla randevu talep edenlerin olduğu kaydedildi.

Çorlu Ergene Vadisi arkasında ki çarşı kısmında bulunan İstanbul Bisiklet hafta sonları vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Hafta sonları özellikle bayanların tercih ettikleri bisikletler saat ücretleri ödenerek kiralanıyor. İki saati 6 TL'ye kiralanan bisikletlerin sayısı hafta sonu 120'yi buluyor. Ufuk Aytekin ve Rumi Varlı adlı iki ortak tarafından işletilen bisikletçi dükkanının yakın zamanda Çorlu'da 4 şube daha açacağı öğrenildi.

Ufuk Aytekin, "İstanbul Bisiklet adlı dükkanımızda bütün bisikletler profesyoneldir. 6 ay önce ilk şubemizi Çorlu'da Ergene Vadisi arka kısmında ki çarşı'da açtık ve Çorlu halkı tarafından büyük rağbet gördük. Hafta sonu vatandaşlarımıza bisiklet kiralayarak bisiklet kullanma kültürünü öğretiyoruz. Kiralık bisikletlerimizin yanı sıra ayrıca vatandaşlara bisiklette satıyoruz. Şu anlık firmamızda 250 TL ve 30 bin TL arasında değişen fiyat aralığı arasında bisikletler bulunmaktadır" dedi.

Hafta sonları bisiklet kiralayan vatandaşların telefon ile randevu alarak bisiklet kiraladıkları bilgisine ulaşılırken gün içinde de bisiklet kiralayanların oldukları bilgisi edinildi. İstanbul bisiklet adlı firmada ayrıca bisiklet aksesuarları, bakım, montaj ve tamir yapıldığı da ifade edildi. Ufuk Aytekin bisiklet kullananlar için muhakkak kask, eldiven, bisiklet gözlüğü ve terletmeyen bisiklet giysileri giymesi gerektiğini vurgularken, "Çorlu'da maalesef bisikletler için kullanılması gereken bisiklet yolu yok. Bunun için bisiklet kullanıcılarının muhakkak kask, bisiklet gözlüğü, eldiven gibi aksesuarlar takması şart.

Bunları takan bisikletçileri ayrıca araç sürücüleri de ciddiye alıyor. Bisiklet insanların en büyük özgürlüğüdür, bisiklet kullananlar özellikle bisikletlerin kadro yani kendi boy ölçüleri doğrultusunda bisiklet seçmeleri gerek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber