Bakan Unakıtan, Başbakan Erdoğan`ın asgari ücretin yüzde 55 arttırılması yönündeki talimatı ile ilgili olarak 'Bu geminin kaptanı Başbakan'dır. Onun dediği olur.' dedi.

Haber Giriş : 13 Aralık 2003 01:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Unakıtan, Başbakan Erdoğan`ın asgari ücretin yüzde 55 arttırılması yönündeki talimatı ile ilgili olarak 'Bu geminin kaptanı Başbakan'dır. Onun dediği olur.' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda vergide enflasyon muhasebesine geçilmesine ilişkin yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek`in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın asgari ücretin yüzde 55 arttırılması yönündeki isteğinin yerine getirilip getirmeyeceğini sordu.

Maliye Bakanı Unakıtan, öncelikle hesap kitap yapılacağını ifade etti. Ancak, muhalefet milletvekillerinin ısrarlı soruları üzerine şöyle dedi:

``Başbakanımız halkın, milletin sevdalısı bir başbakandır. Fakiri fukarayı yüreğinde çok fazla hisseden biri. Sabit gelirli herkesin gelirlerinin yükseltilmesini çok arzu eden birisi. O bakımdan da bize imkanlarımızın son noktasına kadar sosyal politikaları geriye bırakmamamızı emreden bir başbakan. Dolayısıyla asgari ücretin artırılmasını da arzu eden bir başbakan. Dolayısıyla biz başbakanımızın başkanlığında bir takımız. Başbakanımızın emirleri ekonomik politikamız çerçevesinde ki ekonomik politikamızın ana mimarıda başbakandır. O çerçevede, biz her türlü elimizden gelen ne imkan varsa yapma gayreti içinde olan bir hükümetiz.

Elimizden gelen imkan ne ise onun tamamı kullanılacak. Başbakan hükümetimizin başıdır. Her politikanın da hükümetin de iktidarın da şu memleketi idare eden geminin kaptanıdır.

DPT, Hazine, Maliye hepsi hesabını yapar eder. Başbakan hepimizi toplar. Başbakanımızın dediği de olur. Başbakan geminin kaptanıdır. Başbakanın dediği olur.``

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber