Kamu kurumları imaj için modacıların kapısını çalıyor

Haber Giriş : 14 Ocak 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmaj yenilemek isteyen kamu kuruluşları, modacılarla anlaşarak personeli için yeni kıyafetler hazırlatıyor.

Uzun yıllardır kullandıkları resmi kıyafetleri değiştiren kurumlar, özellikle ünlü modacılarla anlaşıyor. Resmi kıyafetlerini değiştirmek için modacıların kapısını çalan kamu kuruluşlarına PTT ve Türk Hava Yolları'nın ardından Devlet Demiryolları da eklendi. Personeline yeniden tasarlanan resmi kıyafetler giydirmek isteyen Demiryolları Genel Müdürlüğü, modacı arıyor. 2006'da 150'nci kuruluş yılını kutlayacak olan Devlet Demiryolları, yeni kıyafetlerle toplumun karşısına çıkmayı hedefliyor. Bunun yanı sıra bazı belediyeler de çalışanları için modacılara kıyafet tasarlatıyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, göreve geldiğinde siyah cübbe yerine Ankara'daki Kız Olgunlaşma Enstitüsü'nde fildişi renginde yeni cübbe diktirmişti.

Yılların yüküyle birlikte imajı yıpranan kıyafetlerden kurtulmak isteyen kamu kurumları, yeni yüzleriyle toplumun karşısına çıkmak için modacıların kapısını aşındırıyor. Kamuoyu tarafından tanınan modacıları seçen kurumlar, bu yolla vatandaşa yenilendim' mesajı veriyor. Bu yolda ilk adımı atan Türk Hava Yolları, çalışanları için ünlü modacı Cemil İpekçi'ye kıyafet tasarımı yaptırmıştı. 7 bin THY çalışanı için kıyafet tasarlayan İpekçi, geçtiğimiz ay ise PTT ile anlaşmaya varmıştı. Kurumun imaj değişikliğine gitme amacıyla anlaştığı İpekçi, 2006 yaz ve kış döneminde dağıtıcılara verilecek olan giyim eşyaları ve çantalarını tasarlayacak. İpekçi, İstanbul Beyoğlu Belediyesi çalışanları için de kıyafet tasarladı. Kıyafetleri, geçtiğimiz günlerde bir defile ile tanıtıldı.

Henüz hangi modacıyla çalışılacağının kesinleşmediğini ifade eden Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, 2006'da kutlanacak 150. yılda pek çok projeye imza atılacağını açıkladı. Bu projeler arasında en dikkat çekeni ise kıyafetlerin yeniden tasarımı. Genel müdürlük, 150. yılında personeline özel tasarlanmış kıyafetler giydirmek istiyor. Yeni kıyafetlerin, ünlü bir modacı ya da modaevince tasarlanması hedefleniyor. Yetkililer, bir plan çerçevesinde Türkiye'nin önde gelen modacılarıyla görüşmeler yapacak. Bu konuda, tasarımını Cemil İpekçi'ye yaptıran PTT'nin projesi inceleniyor. Proje gerçekleştirildiğinde, Demiryolları'nın ?faal personel' diye nitelendirdiği, gişe memuru, makinist, kondüktör, garson, hostes, yataklı servis görevlisi, hareket memuru, yol çavuşu, revizör, tren teşkil memurları, gelecek yıl yeni kıyafetleriyle yolcularına hizmet verecek. Yeni kıyafetlerin Devlet Demiryolları'nın imajına olumlu katkı yapacağını belirten kurumdan bir yetkili, 2006 yılının her açıdan yeni bir başlangıç olmasının hedeflendiğini ifade ediyor. Kendi dönemi için beğenilen bir tasarımın, aradan geçen zaman sonunda ?demode' olabildiğini anlatan aynı yetkili, kamu kurumlarının en geç 5 yılda bir yeni kıyafet tasarımı yaptırması gerektiği görüşünde. Yetkili, yeni kıyafetlerle toplum karşısına çıkan kurumların verdiği hizmetlerin daha sıcak karşılandığını ifade ediyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber