Bu belediyede evden çalışma dönemi resmen başladı/ Video

Yalova Belediyesi, Zamandan ve Mekândan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi (ZAMBAK) kapsamında İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nde çalışan 6 personelini bugün itibariyle evlerine gönderdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Belediye Encümen Salonu'nda bir basın toplantısı düzenledi. İnsan Kaynakları Müdürlüğü personelinin artık belediye binasında hizmet vermeyeceğini söyleyen Koçal, şunları söyledi:

"Yalova Belediyesi'nin 17 adet müdürlüğü var. ZAMBAK devriminin hayata geçmesindeki bir aşamaya da bugün başladık. Bundan bir süre evvel 10 dolaylarında personelimizi, değişik birimlerden test etmek amacıyla ZAMBAK yöntemiyle, yani zaman ve mekândan bağımsız olarak çalıştırmaya başlamıştık. Tabi deneme yanılma yoluyla hangi aksaklıklar görülüyor bunu yaşadık. Şimdi bir program dâhilinde bu 17 müdürlüğümüzü teker teker mekân olarak kapatıyoruz. Müdürlüklerin mekânlarını belirli bir program dâhilinde kapatacağız. Bugün ilk olarak İnsan Kaynakları Müdürlüğü, eskiden halkın personel müdürlüğü olarak bildiği bölümü mekândan bağımsız hale getirdik. Personele belediye binasını yasaklamadık tabi. Gönülleri nostalji olsun diye istediklerinde gelecekler. Belki ihtiyaç olduğunda biri gelecek ama artık burada durmalarına gerek kalmadı. Her haftada bir, 10 günde bir birer müdürlüğü böyle kapatıyoruz. Haziran sonu gibi müdürlüklerin birçoğu kapanmış olacak. Devrimin bir aşamasını da tamamlamış bulunuyoruz. Yalova'ya hayırlı olsun."

Başkan Koçal, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada ZAMBAK nedeniyle mevcut belediye binasının artık büyük geldiğini belirtmişti. Başkan Koçal, "Personelin mekândan bağımsız çalışmaya başlamasıyla birlikte belediye binası artık Yalova Belediyesi'ne büyük geliyor. 3'te bir oranında bir yere belediyeyi taşıyacağız. Artık bizim büyük binalara ihtiyacımız yok. Çok açık ve iddiayla söylüyorum. Bu sadece bir belediye örneği değildir. Türkiye'deki kamu yönetiminin öncü projesidir. Bundan sonra Türkiye'deki bütün kamu, belediyeler, eğitim, emniyet, aklınıza ne geliyorsa, millete hizmet veren hangi devlet kurumu varsa hepsi bu dönüşümü yaşayacak. İstese de yaşayacak istemese de yaşayacak. Rüzgârın, devrimin önünde durulmaz. Devrim başlamıştır" şeklinde konuştu.

Belediyede İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nün kullandığı odayı basın mensuplarına da gezdiren Başkan Koçal, "Burası çok sayıda insan kaynakları personelimizin çalıştığı bölümdü. Görüyorsunuz tarihi eser olarak, eskiden kalma kalemler hala burada duruyor. Buradaki malzemeleri yavaş yavaş toplayıp kaldıracaklar. Artık müdürlüğümüz yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber