Bu kütüphane günün 24 saati açık

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof.Dr.Sedat Laçiner, üniversite kütüphanesinin gece gündüz açık olduğunu belirterek, "Eğitimin ve bilimin saati yok."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu kütüphane günün 24 saati açık

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, üniversite kütüphanesinin gece gündüz açık olduğunu belirterek, "Eğitimin ve bilimin saati yok. İhtiyacınız olan ilham gecenin bir yarısı gelebilir ve tezinizi yazmaya gecenin 3'ünde başlayabilirsiniz" dedi.

Laçiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitenin son günlerde kütüphanesiyle gündemde önemli bir yer tuttuğunu bildirdi.

ÇOMÜ Kütüphanesinde iki yıl önce kitap sayısının 80 binden fazla olduğu bilgisini veren Laçiner, şu anda basılı eser sayısının 400 bine ulaştığını söyledi.

Depolarda kataloglanmayı bekleyen 100 bine yakın kitap bulunduğunu ve bununla beraber sayının 500 bin olduğunu kaydeden Laçiner, geçen yıl başlattıkları "Şehitler İçin 100. Yılda 1 Milyon Kitap Kampanyası"na yurdun dört bir yanından adeta kitap yağdığını anlattı.

Kampanyanın devam ettiğini belirten Laçiner, "Bu sayede hem maddi açıdan tasarruf ettik hem de onlarca yılda oluşturulabilecek bir kütüphaneye birkaç yılda sahip olmayı başardık. Başka bir deyişle adeta zaman satın almış olduk. Daha önemlisi kütüphanemiz halkımızın katkılarıyla bir tür bereket kazandı" ifadesini kullandı.

Kütüphanenin haftanın her günü 24'er saat açık olduğuna dikkati çeken Laçiner, geceleri 3 ayrı servisle kütüphanedeki öğrencilere şehir merkezine taşıma hizmet verdiklerini belirtti.

Laçiner, dünyanın her alanda çok hızlandığını, günün bir dakikasının bile boş geçirilmemesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tüm dünyada bir yarış var. Batıda da üniversite kütüphaneleri seri bir şekilde 7/24'e geçiyor. Eskiden çok büyük kütüphaneler böyle bir uygulamaya giderken artık diğerleri de aynı uygulamaya geçmek zorunda hissediyor kendisini. Eğitimin ve bilimin saati yok. İhtiyacınız olan ilham gecenin bir yarısı gelebilir ve tezinizi yazmaya gecenin 3'ün de başlayabilirsiniz. İşte o anda kütüphane açık olmalı, ilhamı koruyacak ortamı sunmalı. Yoksa kaçan ilhamların ülkeye bedeli çok ağır olur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber