Bilgi Toplumu Tanıtım ve Enformasyon Bakanlığı kuruluyor.

Haber Giriş : 13 Aralık 2003 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi Toplumu Tanıtım ve Enformasyon Bakanlığı kuruluyor.

Hükümetteki bakan sayısı bir artacak. Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine Bilgi Toplumu Tanıtım ve Enformasyon Bakanlığı kuruluyor. Kuruluş çalışmaları hızlandırılan bakanlığın amacı, Avrupa Birliği çerçevesinde kaliteyi yükseltmek ve koordineyi sağlamak.

SKYTURK'ün haberine göre, Bilgi Toplumu Tanıtım ve Enformasyon Bakanlığı bünyesinde, çeşitli birimler kurulacak. Bunlardan biri de Bilgi Toplumu Üst Kurulu. Kurulda, Mecliste temsil edilen siyasi partilerin temsilcileri, MGK Genel Sekreterliği, Anayasa Mahkemesi, Kuvvet Komutanlıkları, yargı organları ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili Bakanlık'tan temsilciler bulunacak.

Koltuğa kim oturacak

Yeni Bakanlık'la birlikte AKP'den hangi milletvekilinin bu koltuğa oturacağı merak konusu oldu. Kulislerde Başbakan Erdoğan'ın yakın kurmaylarından birinin koltuğa oturacağı belirtiliyor.

Bilgi Toplumu Tanıtım ve Enformasyon Bakanlığı, DSP'nin de projesiydi. DSP'nin hükümette olduğu dönemde, TBMM Bilgi ve Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanı Ziya Aktaş, bu konuda Bakanlık kurulması için hazırladıkları yasa tasarısını Başbakan Ecevit'e sunmuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber