Marmaris İlçe Milli Eğitim'den engelleri aşan uygulama

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü engelli vatandaşların sorunlarına hızlı ve yerinde çözüm bulmak için Engelli Hizmet Birimi kurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2013 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Marmaris İlçe Milli Eğitim'den engelleri aşan uygulama

Kurulan birim yedi gün, yirmi dört saat boyunca engelli vatandaşlara hizmet verebilecek.

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan engelli vatandaşların işlerini daha rahat bir şekilde yürütebilmeleri için böyle bir birim oluşturduklarını belirtti. Aldoğan, her bireyin potansiyel bir engelli olabileceğini belirterek, "Önce beyinlerdeki engelleri aşmak gerekir" dedi. Aldoğan, Bir insanın engelli olmasının, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmeyeceğine, elbette sıkıntı ve zorlukların olacağına ancak; her şeye rağmen yaşama sevincinin hiçbir şekilde kaybedilmemesinin, önemli olanın bedensel engelleri aşmak değil, beyinlerdeki engelleri aşmak olduğunu ifade etti.

Aldoğan, "Engelli insanlarımız için var olan engellerin de kaldırılması için bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın ortak işbirliği ve desteğiyle, daha da güzel hizmetler sunulacağına inancım tamdır. Engelli bireylerimizin toplumla bütünleşmesi ve gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmaları için onlara gerekli desteği ve olanakları tanımak hepimiz için öncelikli görevdir. Tüm engelli bireylerimizin, hayatın her alanında kendilerine uygun şartların hazırlanması görevinin daimi öncelimiz olduğunu ifade ederek, tüm insanlarımıza sağlık ve esenlik dolu günler dilerim" diye konuştu.

Kamuda Çalışan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar, Marmaris ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bulunduğu ana giriş bölümüne kurulan Engelli Hizmet Birimi'nin, engelli vatandaşların sorunlarına çözüm arayacağını söyledi. Hasar, yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Müdürümü makamında merdiven Engelli olduğu için erişe bilir ulaşabilir fiziki ve mimari yapı olmadığı için Marmaris ilçe milli Eğitim müdürlüğü ana giriş bölümüne Engelliler Hizmet Birimi Kurarak Engelli vatandaşlarımızın daha rahat hizmet almalarını sağlayacak. Daha öncede Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 19 Ekim 2011 tarihli, 3779 sayılı ve 'Ulaşılabilirlik Düzenlemeleri' konulu 2011/56 Genelgesinde; 5378 sayılı Engelliler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun geçici 2 'nci maddesinde 'Kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları vb. sosyal, kültürel ve altyapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılar bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yedi yıl içinde Engellilerin Erişebilirliğine uygun duruma getirilir' hükmü yer almaktadır. Bu süre 1 yıl daha uzatılarak Aile ve sosyal politikalar Tarafından ek süre verilmiştir" dedi.

Hasar, "ek süreyi beklemeyerek Engelliler Hizmet Birimi Kuran Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdüremiz Züleyha Aldoğan Hanıma ve Değerli şube Müdürlerimize engelli vatandaşlarımıza vermiş oldukları bu hizmet ve öz veriden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Aldoğan'ı yürekten kutluyorum ve eğitim engel tanımaz eğitim her tür engelli aşar engelliye hizmet engelliye saygı insanlığa saygı diyorum değerli müdürlerimizi bu önemli engelliler haftasında duyarlı engelli dostu ilan ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kamu-En-Der Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'a plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber