Kuyumcu soygunlarına karışan iki kız kardeş teslim oldu

Aydın'da iki ayrı kuyumcudan hırsızlık olayına karıştıkları iddiasıyla anneleriyle birlikte aranan iki kız kardeş kendileri gelip teslim oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2013 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuyumcu soygunlarına karışan iki kız kardeş teslim oldu

Suçlamaları kabul etmeyen iki kardeş tutuklanmaktan kurtulamadı.

Bilindiği gibi; Aydın'da 25 Nisan 2013 tarihinde meydana gelen olayda Ramazanpaşa Mahallesi Doğu Gazi Bulvarı üzerinde faaliyette bulunan Özcan Özkan'a ait kuyumcu dükkanına gelen biri çarşaflı 3 kadın, "Almanya'da yükü miktarda paraları geldiğini ve 15 bin TL değerinde altın alacaklarını" söyleyerek ürünlere bakarken; 15 bin TL değerindeki 7 adet bileziği çalarak kayıplara karışmıştı. Olaydan 1 gün sonra Çine ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya'n ait kuyumcu dükkanında ortaya çıkan şüpheliler buradan da bin TL değerinde altın zincir çalarak izlerini kaybettirmişti.

İki ayrı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şub Müdürlüğü ekipleri, olaya karıştıkları iddia edilen anne C.P. (55) ile kızları A.Ö. (33) ve T.C'nin (27) kimlerini tespit etti. Haklarında arama kararı çıkarılan şüphelilerden iki kız kardeş dün sabah saatlerinde Aydın Adliyesi'ne gelerek Cumhuriyet Savcılığına teslim oldu.

Haklarındaki arama kararını öğrenince kendilerinin adliyeye gelmek istediğini ifade eden ve suçlamaları kabul etmeyen A.Ö. ve T.C. isimli iki kız kardeş, savcılıktaki sorgulamalarının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Yapılan araştırmada daha önce çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkaları olduğu ortaya çıkan kardeşler, tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. Olaya karıştığı ileri sürülen anne C.P'nin ise aranmasına devam edildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber