Kanserin düşmanı erken tanı

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği İzmir Şubesi, Konak Belediyesi Saadet Mirci Semt Merkezi'nde 'Alışkanlıklarımız ve kanser, erken teşhis ve önemi' konulu bir seminer düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2013 20:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Safiye Aktaş'ın verdiği seminere, Dernek Başkan Yardımcısı Burçin Kipman, Dernek Üyesi Beslenme Uzmanı Şeyda Öz, kursiyerler ve çevre sakinleri katıldı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan," Önemli olan erken tanı. O zaman kanseri yenebiliriz" dedi.

Erken tanı ve teşhisin kanser tedavisinde çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Safiye Aktaş, erken teşhisin birçok kanser teşhisinde hayat kurtardığını söyledi. Kadınları özellikle meme ve rahim ağzı kanseri konusunda uyaran Aktaş, şunları söyledi: "Memenizi mutlaka her banyodan sonra elinizle kontrol edin. Elinize gelen şişlikleri, meme başındaki şekil bozukluklarını dikkate alın ve hemen bir uzmana başvurun. Rahim ağzı kanserinde de her yıl kontrol yaptırın, kendinizi ihmal etmeyin. Düzenli kontrol, erken tanıyı getirir."

FAST FOOD'DAN UZAK DURUN

Kanserden korunmada doğal ürünlerle beslenmenin büyük önem taşıdığına değinen beslenme uzman Şeyda Öz, ailelerin özellikle çocuklarını fast food yiyeceklerden uzak tutmasını önerdi. Öz, "Yetişkinler ve çocuklar mümkün olduğunca doğal ürünlerle beslenmeli. Yeme içme alışkanlığı küçük yaşlarda başlar. O nedenle çocuklarımızı kanser riskinden korumak için doğal beslenmeye yönlendirelim" diye konuştu.

Katılımcıların sorularını da cevaplayan uzmanlar, Konak Belediyesi'nin diğer semt merkezlerinde düzenlediği seminerlerde vatandaşları 'Alışkanlıklarımız ve kanser, erken teşhis ve önemi' konusunda uyarmaya devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber