19 Mayıs'ta 'kadına şiddete hayır' dansı

ADANA'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında 'Kadına Şiddete Hayır' yazılı pembe renkli tişörtler giyen genç ve çocuklar dans etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Mayıs 2013 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
19 Mayıs'ta 'kadına şiddete hayır' dansı

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu'nun sunduğu 'Zincirlerini Kır' isimli dans koreografisinde kadına yönelik şiddet anlatıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Uğur Mumcu Meydanı'nda yapıldı. Gençlik Koşusu'na katılan gençlerin, meydandaki bitiş çizgisine ulaşması ardından Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6'ncı Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, askeri araca binip, halkın bayramını kutladı.

100 bin kişilik meydandaki kutlamaları izlemeye yaklaşık 500 kişi geldi. Vali ve beraberindekiler askeri araçla yapılan turda büyük bölümü boş caddeyi selamladı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesiyle devam eden törende Vali Hüseyin Avni Coş, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyalarını verdi. Bu sırada bir firma görevlileri gösteri gruplarındaki çocuklara puding dağıttı. Pudingleri almak isteyen çocuklar arasında kısa süreli izdihama neden oldu.

Madalyaların verilmesi ardından gençler ve çocuklar dans ve jimnastik gösterileri sundu. Ardından Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu'ndan bir grup öğrenci ise dans gösterisi yaptı. Kadına şiddeti protesto amacıyla üzerinde 'Şiddete Hayır' yazan pembe tişörtler giyen öğrencilerin dans koreografisi de kadına şiddetti anlattı.

Vücutlarını lastik gibi esneten jimnastik gruplarının ardından 25 motosiklet sürücüsü, 'motor senfonisi' gösterisini gerçekleştirdi. Törenlerin yapıldığı meydanın üzerinde beliren bir akrobasi uçağının yaptığı gösteri de büyük alkış aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber