17 bin yeni öğretmen atanacak

Haber Giriş : 16 Ocak 2006 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın şubat ayında yapmayı planladığı öğretmen atamaları netleşti. Gelecek ay yaklaşık 17 bin öğretmen işbaşı yapacak.

Ayrıca geçtiğimiz yıl merkezi puan üstünlüğüne göre alınan 20 bin sözleşmeli öğretmen de şubat ayında kadroya alınacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakanlık'tan talep ettikleri kadronun şubata yetişmesi halinde bu rakamın da üzerine çıkabileceklerini bildirdi.

Geçtiğimiz yıl 21 bin emekli öğretmenden boşalan kadroya 16 bin 900 yeni öğretmen atamasını şubat ayında yapacaklarını açıklayan Bakan Çelik, tüm kamu kurumları için ayrılan 21 bin kadrodan da yaklaşık 10 bininin Milli Eğitim'e verileceğini söyledi. Gelecek yıl bu kadroyu, yeni mezunlar için değerlendireceklerini belirten Çelik, "Bizim öğretmen ihtiyacımız var, öğretmen olmaya hazır da çok sayıda aday var. Onları ağustosa kadar bekletmeye gerek yok. Şubat ve ağustosla birlikte bu yıl toplam 25-26 bin öğretmen atamış olacağız." dedi. Personel Genel Müdürlüğü'nün şubat ayı ortalarına yetiştirmeyi planladığı atama için ocak sonunda internet üzerinden yeni başvuru alınacak; atamalar ise nokta tayinle doğrudan okullara yapılacak. Atamalara 2004 ve 2005'te yapılan memurluk sınavına giren öğretmen adayları başvuru yapabilecek. Bakanlık başvuru taban puanlarını düşüreceği için geçen seneki atamalarda puanı düşük olduğu için atanamayanlar önemli bir şans yakalayacak. Şubat ayındaki kadrolu atamaya geçtiğimiz sene merkezi olarak başvurup halen sözleşmeli olarak çalışan 20 bin öğretmen de başvurabilecek. Sözleşmeli öğretmenlerin puanları yüksek olduğu için de büyük bir kısmı kadrolu öğretmenliğe geçmiş olacak. Sözleşmeli çalışıp da kadrolu atanan öğretmenler ise isterlerse eğitim öğretim yılı sonuna kadar sözleşmeli çalıştıkları okulda görevlerine devam edecek; istemezlerse kadrolu atandıkları okullarda görevlerine başlayabilecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber