Aile Bakanlığının rotasyon yönetmeliği neden yanlış algılanıyor?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yer değiştirme yönetmeliği üzerinden anlamsız değerlendirmeler yapılıyor. Zira SHÇEK'te zaten rotasyon vardı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığının rotasyon yönetmeliği neden yanlış algılanıyor?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Yer Değiştirme Yönetmeliği üzerindeki ilk değerlendirmemizi 17 Mayıs 2012 tarihinde kamuoyu ile paylaşmıştık. Memurlar.net'in yaptığı bu haberden dolayı tüm kamuoyu Bakanlığın rotasyon uygulamasından haberdar oldu.

Ancak hem medya hem de sendikalar olayı yine kamusal yarar/hizmet gerekleri bağlamı yerine siyasi bağlamda ele aldılar.

Konunun bu bağlamda ele alınmasının nedeni, sürekli "Rotasyon üzerinde çalışıyoruz" diyen Bakan faruk Çelik'in açıklamalarıdır.

Memurlar.net olarak 18 Nisan'da yaptığımız haberde, rotasyonun hali hazırda uygulandığını, bunun yeni bir şeymiş gibi sunulmasından dolayı memurlarda tedirginlik oluştuğunu belirtmiştik. O haberde, hali hazırda rotasyon uygulayan Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygulamalarını örnek göstermiştik.

Ancak Faruk Çelik'in gereksiz ve anlamsız bir şekilde, zaten yürürlükte olan bir uygulamayı tüm memurlara getirecekleri şeklinde bir imaj oluşturması kamu kurumlarını zor durumda bırakmaktadır. Şimdi hangi kamu kurumu bir düzenleme yapsa, "memura sürgün" gibi ifadeler kullanılmaktadır. Oysaki hizmet gerekleri bağlamında, bir kamu kurumunun bazı bölgelerde eksikliğini çektiği meslek personeli için, objektif kriterlere dayalı bir rotasyon uygulaması getirmesinden daha doğal bir şey olamaz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, memur sayısı bakımından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundan (SHÇEK) oluşturulmuştur. SHÇEK'te, Bakanlığın kurulmasından önce rotasyon uygulaması vardı. Ancak 2011 yılında SHÇEK Bakanlık olarak yeniden teşkilatlanınca bu yönetmelik de bir anlamda sadece güncellendi. Yani ortada, daha önce uygulanmakta olan bir rotasyon uygulamasının mevzuat bağlamında güncelleştirilmesi işlemi vardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber