TAEK'te hukuk müşaviri 'kimyager'...

Haber Giriş : 16 Ocak 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun raporu, Atom Enerjisi Kurumu'nun durumunu gözler önüne serdi. Kurumda, 8 kaçak şube müdürlüğü faaliyet gösteriyor

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nda (TAEK) sekiz "kaçak" şube müdürlüğünün faaliyetlerini sürdürdüğü ortaya çıktı.
Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun (YDK) TBMM KİT Alt Komisyonu'nda ele alınacak raporu, TAEK'in durumunu gözler önüne serdi. 2003'te 23 olan "hukuki dayanağı bulunmayan şube müdürlüğü" sayısının sekize indirildiği belirtilen raporda, kaçak şube müdürlüğü uygulamasına son verilmediği vurgulandı. 35 şube müdürlüğünden kaçak olanların, nükleer güvenlik, araştırma geliştirme ve koordinasyon teknoloji, radyasyon bağlığı ve güvenliği, idari ve mali işler daire başkanlıklarına bağlı olduğu tespit edildi. Raporda, "Hukuki mesnetten yoksun şube müdürlüğüne icraatta yer verilmesi mümkün olmadığından, bu müdürlük kadrolarına vekaletle görevlendirme de mümkün değildir. Bu nedenle ihdas edilmiş 27 kadronun dışında, vekaletle yürütüldüğü gözlenen hukuki dayanağı olmayan şube müdürlüğü uygulamasına son verilmesi zorunludur" denildi.

Kimyager ama...
Hukuk müşavirliği kadrosunda bulunan 2 kişiden birinin 'kimyager' olduğu belirtilen raporda, 'eşinin İstanbul'da görev yapması nedeniyle aile birliğinin sürmesi' için, Ankara Üniversitesi'nde görevli bir teknikerin, Tarım Bakanlığı'ndan bir ziraat mühendisinin atandığı kaydedildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber