İlk defa denizi gördüler

Muğla Valiliği ve Özel Piri Reis Eğitim Kurumlarının ortaklaşa organize ettiği 'Uzakta Bir Kardeşim Var' projesi kapsamında Van'dan gelen öğrenci grubu ilk defa uçak bindi ve ilk defa deniz gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlk defa denizi gördüler

Van'ın Çaldıran ilçesinden Muğla'ya gelen 110 öğrenci ve öğretmen, ziyaretlerinin ilk gününde Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'nde tekne gezisi yaptı. Vanlı öğrenciler hayatlarında ilk defa uçağa binmenin heyecanını tarken, aynı zamanda ilk defa deniz görmenin mutluluğunu yaşadılar. Gökova Körfezi ve Akyaka sahilinde gezen öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirdi.

İlk defa deniz gördüklerini ve tekne bindiklerini belirten Öğrenciler, "Hayatımızın ilklerini yaşadık. İlk defa uçak bindik, denizi gördük ve tekne ile gezdik. Uzakta bir kardeşim var projesiyle Doğu ile Batı arasında kardeşlik köprüsü kurduk" dedi.

Proje koordinatörü Ümit Tekin öğrencilerin 4 gün boyunca merkez ve ilçelerde ziyaretlerde bulunacağını belirterek, "Dinleri, gelenekleri ve ülke sevdası bir olan insanların kardeşlik duygularını geliştirme adına böyle bir proje yapıyoruz. Öğrenciler, geriye döndüklerinde buradaki güzellikleri, ailelerdeki sıcak ilgiyi anlatacaklardır. Gelecek nesillerin ön yargısız, ülke sevdası daha perçinlenmiş bir nesil olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber