Silopi'de ilk kapalı böbrek ameliyatı yapıldı

ŞIRNAK'ta ilk kapalı böbrek ameliyatı Silopi Devlet Hastanesi'nde yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silopi'de ilk kapalı böbrek ameliyatı yapıldı

30 yaşındaki Berna Oktay 1 saat süren ameliyat sonrası yatırıldığı serviste, bir gün sonra ayağa kalktı.

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan erna Oktay, doktorların başarılı ameliyatı ile 1 günde sağlığına kavuştu. Hastanede ilk defa gerçekleştirilen kapalı böbrek ameliyatı ile sağlığına kavuşan Berna Oktay, hastane yönetimi ve doktorlara teşekkür etti.

Ameliyat sonrası hastasını kontrol eden Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cem Özlik, hastanın böbrek yetmezliği şikayetiyle hastaneye geldiğini belirterek şunları anlattı:

"Taşa bağlı olarak sağ böbreğinde yetmezlik vardı. Yapılan testlerde böbrek fonksiyonları tamamen bitmişti. Sağ böbreği çürümüştü. Genellikle bu tür hastaların yan taraflarında ağrıları çok fazla oluyordu. Geçen sene 2 defa ateşli böbrek iltihabı geçirmişti hastamız. Hastamıza, yeni teknolojinin gelişmesi ve çağımızdaki teknolojinin ilerlemesi ile kapalı şekilde böbrek ameliyatı yaptık. Bu ameliyatımızın avantajı ise dün yapılan bir ameliyat olmasına rağmen hastamızın durumu gayet güzel ve yürüyebiliyor. Bugün bile taburcu edebiliriz. Açık ameliyatta ise 10 ya da 15 santimlik kesik yeri ile birlikte hastanemizde 7- 10 gün arası bir yatış süresi oluyor. Ameliyattan sonra açık cerrahi olduğu için enfeksiyon, kanama ve bakım işleri daha da zorlaşabiliyor."

DOKTORLARA TEŞEKKÜR

Ameliyat olan Berna Oktay, ameliyatı gerçekleştiren doktorlara ve hastane yönetimine teşekkür etti. Oktay'ın eşi İlhan Oktay da operasyonu gerçekleştiren doktora teşekkür ederek, "Hastamızın ameliyattan sonraki durumu gayet iyidir. Ayağa kalkıp yürüyebildi. Çorbasını kendisi içebiliyor" diye konuştu.

'ARTIK DIŞARIYA FAZLA HASTA GİTMİYOR'

Silopi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kerem Alptekin ise, Kamu Hastaneler Birliği'nin faaliyete geçmesinden sonra çok başarılı çalışmalara imza attıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Kamu hastaneler birliği kurulduktan sonra, genel sekreterliğimizin olumlu destekleri ile eksik cihaz alımımızı tamamladık. Bu nedenle Şırnak bünyesinde dışarıya çok fazla hasta sevk edilmiyor. Çok ciddi ameliyatlar hastanemizde başarı ile uygulanmaktadır. Kapalı bir böbrek ameliyatı yapıldı. Ameliyattan sonra hastamız 1- 2 gün içerisinde taburcu olabilmektedir. Bu nedenle ben sağlık bakanlığımıza, kamu hastaneleri birliğine ve genel sekreterliğimize şükranlarımı sunuyorum. Bu sayede buradaki tıp hizmetlerini çok daha iyi bir seviyeye getireceğiz. Bunu da duyurmak istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber