Keles'te oğlak kebabı keyfi

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles, oğlak kebabı mevsimin başlamasıyla birlikte damak tadına düşkün olanlarına akınına uğruyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2013 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Keles'te oğlak kebabı keyfi

Osmanlı döneminden bu yana yapılan oğlak kebabından yiyenler bir daha yemek için Keles'e geliyor. Oğlakların mayıs-haziran aylarında kesilecek seviyeye geldiği ve bu aylarda Keles'te oğlak kebabı yapıldığını bilenler ilçeye akın ediyor. Keles'e kebap yemeye gelenler ilçe merkezine hareketlilik kazandırıyor.

Dışarıdan kebap yemeye gelenler bilhassa ilkbaharda yeşeren Kocayayla'ya giderek yayla manzarasında kebaplarını yiyor. Kelesliler, "Oğlak eti tavuktan bile yağsız. Demir miktarı ise diğer etlerden daha yüksek. Bağırsaklarıçalıştırır ve yumuşatır. Şişmanlamayı önler, zayıf tutar. Kanı asidik yapmaz ve hastalıklara zemin hazırlamaz. Keçi suni yemlerle değil taze otlarla beslenir. Otlardaki maddeler sütü gibi etine de geçer. Böylece insan vücudu ve karaciğeri keçinin yediği dikenlerin özlerini almış olur. Sağlıklı yaşamak isteyen keçi sütü ve eti yemelidir" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber