Kimin vurduğu tespit edilemeyince 2'si de ceza aldı

-adana'da, sokakta bağırarak küfrettiği gerekçesiyle 25 yaşındaki Umut Yardım'ı av tüfeğiyle öldürmekle suçlanan 2'si tutuklu 7 sanığın yargılaması tamamlandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Mayıs 2013 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kimin vurduğu tespit edilemeyince 2'si de ceza aldı

-adana'da, sokakta bağırarak küfrettiği gerekçesiyle 25 yaşındaki Umut Yardım'ı av tüfeğiyle öldürmekle suçlanan 2'si tutuklu 7 sanığın yargılaması tamamlandı. Olay sırasında tüfekle ateş ettiği ileri sürülen tutuklu sanıklar 24 yaşındaki Serkan Aycan ile 20 yaşındaki Ergün Daş'tan hangisinin açtığı ateş sonucu ölümün gerçekleştiği tespit edilemeyince ikisi de 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 9'ar yıl 4'er ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı. 'Öldürme suçuna iştirak' suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar da delil yetersizliğinden beraat etti.

Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Denizli Mahallesi'nde 14 Ocak 2012'de meydana geldi. İddiaya göre, Umut Yardım, kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra Menderes Bulvarı'na giderek alkol aldı. Daha sonra mahalleye dönen Umut Yardım, av tüfeğiyle göğsünden vuruldu. Ağır yaralanan Yardım, kaldırıldığı hastanede öldü. Polis olayla ilgili, 7 kişiyi yakaladı. Şüphelilerden Serkan Aycan, polisteki sorgusunda "Bana küfür etti. Ben de sıktım" diyerek suçu üstlendi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Serkan Aycan ile Ergün Daş tutuklandı. Diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, sanıklar hakkında dava açtı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davada, sanık Serkan Aycan hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu, diğer sanıklar hakkında ise 15'er yıla kadar hapis cezası istendi. Hakim karşısına çıkan sanıklar, suçlamayı kabul etmedi. Tutuklu sanıklardan Serkan Aycan, polis ve savcılıktaki ifadelerinin doğru olmadığını iddia ederek suçlamayı kabul etmedi.

'BANA ATEŞ EDENLERE SIKTIM'

Olay günü kendisinin evde otururken sokakta 2-3 kişinin küfrederek silahla ateş ettiğini belirten Serkan Aycan, "Ben de tüfeğimi alıp, dışarı çıktım. Elimde tüfekle görünce bana doğru ateş etmeye başladılar, beni kovaladılar. Caminin oraya kadar kaçtım, arada 3 el havaya doğru ateş ettim. Sonra Ergün'ü gördüm. Elinde tüfek vardı. Sorduğumda 'Birileri küfür ediyordu. Üzerime doğru ateş ediyorlardı. Ben de onlara doğru ateş ettim. Birinin yere düştüğünü gördüm' dedi. Yanında bir kişi daha vardı, ancak ismini bilmiyorum" diye ifade verdi.

'SÖYLEYECEK BİR ŞEYİM YOK'

Sanık Ergün Daş da, "Benim söyleyecek bir şeyim yok. Vicdanım rahat. Ben bu olayı yapmadım" dedi. "Olayla ilgimiz yok" diyen tutuksuz sanıklardan Nevzat U. ise "Ben sokağa çıktığımda Ergün Daş'ı gördüm. Elinde tüfek vardı. Telaşlı bir şekilde bana 'Al bunu sakla' dedi. Ben de alıp eve sakladım" diye kendini savundu.

Mahkeme heyeti, ölenin olayda tüfek kullandığı ileri sürülen Serkan Aycan ile Ergün Daş'tan hangisinin açtığı ateş sonucu öldüğü tespit edilemeyince, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmalarına karar verdi. Verilen ömür boyu hapis cezası da, 'teşebbüs' olarak değerlendirildiği için 15'er yıla, haksız tahrik indiriminin yanı sıra, sanıkların yargılama sürecindeki davranışları sebebiyle de 9'ar yıl 4'er ay 15'er güne indirildi.

'Öldürme suçuna iştirak' suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar da delil yetersizliğinden beraat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber