Kasksız motosiklet binenin plakasına ceza

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının gelmesi ile artan motosiklet kullanımıyla ortaya çıkan motosiklet kazalarında üzücü olayların yaşanmaması için ilginç bir uygulamaya imza attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2013 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kasksız motosiklet binenin plakasına ceza

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının gelmesi ile artan motosiklet kullanımıyla ortaya çıkan motosiklet kazalarında üzücü olayların yaşanmaması için ilginç bir uygulamaya imza attı.

Rutin olarak yapılan araç durdurarak ceza yazma işleminin yanı sıra kasksız motosiklet sürücülerin plakalarına ceza yazan ekipler 3 günde 250 motosikletin plakasına ceza yazdı. "Kaskım yok ve polis beni durdurmadı. Şanslıyım" diyenler ise gelecek ceza tebligatı üzülecek.

"Aklınız ve kaskınız başınızda olsun" sloganı ile yeni bir uygulamaya imza attıklarını ifade eden Nazilli İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar ise yapılan uygulamanın hem zaman kaybını önlediği hem de polis ile vatandaşın olası tartışmalardan uzaklaştığına dikkat çekti. Sivil ve resmi ekiplerin kaskı olmayan motosiklet sürücülerin plakasını not alarak ceza işlemi uyguladığını ifade eden Karpınar; “Nazilli'de havaların düzelmesiyle birlikte motosiklet trafiğinde büyük derecede artış oldu. Tabii ki vatandaşlarımızın imkanı ve şehir içinde avantajlı olduğu için motosiklet kullanmalarını takdir ediyoruz. Fakat son aylarda yaşanan trafik kazalarında kasksızlıktan dolayı ağır yaralanmalar hatta hayatını kaybedenlerin olması bizi bu yönteme itti. Vatandaşlarımıza trafikte 'Aklınız ve kaskınız başınızda olsun' olsun diyoruz. Çünkü dikkat tek başına kazaları önlemiyor. Bu nedenle olabilecek bir kaza için önlem alınmasını istiyoruz. Kaskın hayat kurtardığını unutmamız gerekir” dedi.

PLAKASIZ VE EHLİYETSİZ SÜRÜCÜLERE GEÇİT YOK

Kasksız sürücülerin plakasına ceza yazılmasının yanı sıra plakasız motosiklet ve ehliyetsiz sürücüler için de uygulamaların devam edeceğini söyleyen Emniyet Müdürü Karpınar; “İlçemizde çok sayıda da plakasız ve ehliyetsiz yada yeterliği olmayan sürücülerimiz var. Bunların hem ehliyet almalarını istiyoruz hem de plakalarını çıkartmalarını istiyoruz. Cezalar gerçekten çok ağır. Sivil ve Resmi ekiplerimiz kask kontrolleri sırasında plakası olmayan araçların ve sürücülerin eşkâllerini de diğer arkadaşlarımıza bildiriyor ve bu sürücülerde durdurularak cezai işleme tabi tutuluyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan 20 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Sivil ve Resmi polislerin yanı sıra ilçede bulunan 24 MOBESE sisteminden de kasksız 250 vatandaşın plakasına ceza yazıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber