Eti Holding'in unvanının, daha önce olduğu gibi Etibank Genel Müdürlüğü olarak değiştirilmesi için hazırlanan kararname taslağını Başbakanlığa gönderildi.

Haber Giriş : 14 Aralık 2003 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eti Holding'in unvaninin, daha önce oldugu gibi Etibank Genel Müdürlügü olarak degistirilmesi için hazirlanan kararname taslagini Basbakanliga gönderildi.

Enerji Bakanligi'nca Basbakanliga gönderilen yazida, Etibank Genel Müdürlügü'nün, 1998 yilinda bankacilik bölümünün özellestirilmesi nedeniyle unvaninin degistirilerek Eti Holding adiyla iktisadi devlet tesekkülü olarak yapilandirildigi, biri Eti Bor A.S. olmak üzere 7 adet bagli ortaklik kuruldugu animsatildi. Yazida, Basbakanlik Yüksek Denetleme Kurulu'nun, (YDK) 1997 yili faaliyetlerine iliskin denetleme raporuna gönderme yapilarak, holding A.S. olarak yapilandirmanin 233 sayili Kanun Hükmünde Kararnameye aykiri olduguna dikkat çekildigi belirtildi. Ayni raporda, bor cevherlerini aramak, isletmek, zenginlestirmek ve bunlardan kimyasal islemlerle bor bilesiklerini üretmek amaciyla kurulan Eti Bor A.S.'nin sermayesinde küçük de olsa özel kisi hisseleri bulunduguna isaret edilerek, bu durumun bor tuzlarinin isletilmesiyle ilgili yasaya aykiri oldugu vurgulandi.

YDK'nin önerisi çerçevesinde görüsü istenen Danistay, ??Anonim sirket seklinde kurulan bagli ortakliklarda çok küçük oranda bile olsa özel kisi hisseleri bulunmasinin'', YDK'nin dikkat çektigi yasaya uygun düsmedigini bildirdi. 

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber