Rüşvet telefon sevgiliye hediye

Haber Giriş : 18 Ocak 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule Gümrük Başmüdürü Ekinci dosyasında, bir 'free-shop'tan verilen 2 bin YTL'lik telefonu 23 yaşındaki sevgilisine hediye ettiği iddiası da yer aldı

Kapıkule'deki rüşvet operasyonu çerçevesinde önceki gün üç kişiyle birlikte tutuklanarak cezaevine gönderilen Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Halil İbrahim Ekinci'nin "23 yaşında bir sevgilisi olduğu, bir "free-shop" sahibinin verdiği yaklaşık 2 bin YTL'lik cep telefonunu da sevgilisine hediye ettiği" iddiaları soruşturma dosyasına girdi.

Aile şirket zengini
Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki rüşvet çarkını ortaya çıkarmak için başlatılan operasyon sonrasında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Kapıkule'den geçici görevle Ankara'ya atanan Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Halil İbrahim Ekinci ile 3 yardımcısının da bulunduğu toplam 12 yönetici hakkında zimmet ve irtikap suçunun işlenmesine imkân sağladıkları gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

Bu kapsamda Ekinci'nin serveti araştırıldı. İstanbul Şenlikköy'de dubleks lüks bir apartman dairesine oturan Halil İbrahim Ekinci'nin eşi Fatma Ekinci ile kızları Hatice Esra Kavurmacı ve Haliye Derya Ekinci'nın ortaklığı bulunan üç şirket olduğu belirlendi.

Araştırmalar sırasında, free shop sahibi Murat Eraslan'ın 2 bin YTL değerindeki Nokia cep telefonunu Ekinci'ye verdiği belirlendi. Ekinci'nin de bu telefonu, sevgilisi olduğu iddia edilen 23 yaşındaki D.S.'ye verdiği ortaya çıkarıldı.

'Erkek arkadaşım verdi'
Daha önceden "free-shop"ta çalıştığı öğrenilen D.S.'nin ifadesine başvuruldu. Genç kadın, cep telefonunun erkek arkadaşının hediyesi olduğunu söyledi.
Sınır kapısındaki rüşvet örgütü faaliyetlerine göz yumduğu ve "free-shop"ların kira sözleşmelerinin uzatılması için personeline usulsüz işlemler yaptırdığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulan Ekinci'nin, kızı Hatice Esra Kavurmacı'nın YEK isimli firmasına kayıtlı 34 EKN 85 plakalı 220 CDi model bir Mercedes kullandığı belirlendi.

Ekinci'nin, Milli Emlak'tan kiralanan bazı "free-shop" sahipleri hakkında verilen olumsuz raporlar üzerine araya girerek bu işlemleri olumlu hale getirdiği ileri sürüldü. Operasyonlarda 59'u gümrükçü ve gümrük muhafaza memuru 19 polis olmak üzere bugüne kadar 78 kişi tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Dava açıldı
Ekinci'nin avukatı Rıfat Çulha, müvekkilinin tutukluluk halinin kaldırılması için Asliye Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi verdi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan operasyon kapsamında önceki gece tutuklanan Ekinci'nin avukatı Rıfat Çulha, müvekkilinin rüşvet almadığını gerekçe göstererek tutukluluk halinin kaldırılmasını istedi. Ekinci hakkında "rüşvet almak", Eraslan için de "rüşvet vermek" suçlamalarıyla dava açıldığı da bildirildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber