Trakya'ya 10 milyar liralık proje

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trakya bölgesi için özel bir proje hazırladıklarını belirterek, "Bu proje kapsamında 10 milyar liralık yatırım yapacağız.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Mayıs 2013 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trakya'ya 10 milyar liralık proje

Baraj, göletler, sulama içme suyu, isale dere ıslahı, ağaçlandırma, taşkın önleme meteoroloji aklınıza ne gelirse hepsi bunun içinde olacak. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, 45.9 milyon lira tutarındaki 19 tesisin temel atma ve açılış törenine katılmak üzere karayoluyla Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne geldi. Bakan Veysel Eroğlu'nu Çerkezköy TEM gişelerinde Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ve kalabalık partili grubu karşıladı. Hükümet Konağı önündeki tören alanına gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak 19 tesisin temel atma ve açılışını yapacaklarını söyledi. Eroğlu, şöyle konuştu:

"Yaklaşık maliyeti 46 milyon Türk lirası. Tekirdağ çok önemli. Buraya ne yapılsa azdır. Tekirdağ, Türkiye'ye büyük katma değer sağlıyor. Tekirdağ'a giderken elimiz boş gitmeyelim dedik. 62 tane müjde ile geldik. Bunun toplam maliyeti 640 milyon lira. Sözümüz senettir, bunları da gerçekleştireceğiz."

10 MİLYARLIK PROJE AÇIKLADI

Tekirdağ'ın Büyükşehir kapsamına alındığını hatırlatan Bakan Eroğlu, Trakya bölgesi için özel bir proje hazırlandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir olunca bu yatırımlar gelecek. 'Trakya Gelişim Projesini (TRAGEP) ilan ediyoruz. Buradan müjdesini vermenin mutluluğunu yaşıyorum TRAGEP'in temellerini hazırladık. Bu proje kapsamında 10 milyar liralık yatırım yapacağız. Barajlar, göletler, sulama içme suyu, isale dere ıslahı, ağaçlandırma, taşkın önleme meteoroloji aklınıza ne gelirse hepsi bunun içinde olacak. Hayırlı uğurlu olsun. 10 yılda Türkiye'de önemli adımlar atıldı. Dünyada artık güçlü bir Türkiye var, başı dik. Borçlarımızın tamamını ödedik. IMF adıyla bilinen bir kuruma 23.5 milyar dolar borcumuzu 14 Mayıs'ta temizledik. Artık onlar bizden borç ister duruma geldi. Geçenlerde hatta Başbakanımızdan 5 milyar dolar borç istediler. Bizim merkez bankamızın kasasında 31 milyar dolar para var. Bizde verelim dedik ve verdik."

"ERGENE KANGREN OLMUŞTU"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 3 milyar 240 milyon liraya 'Şafak Harekatı' başlattıklarını bildirirken şunları söyledi:

"Geçmişte bir gölet 15- 20 yılda bitmezdi. Trakya'da çalışmalar hep bizim dönemimizde başladı. Bizden önce çok yapılmamış. Ergene kangren olmuş bir meseleydi. 3 milyar 240 milyon liraya Şafak operasyonu başlattık. Bu çalışmalar birkaç yılda kendini amorti eder. Belediyelerin yapması gereken tesisleri artık biz yapıyoruz. Nüfusu 10 biden fazla olan belediyelerdeki tesisleri DSİ yapabilir hale geldi. Geçenlerde Uzunköprü'de böyle bir teme attık. Diğerlerinin temellerini de peyder pey atacağız. 2014 yılı sonuna kadar hepsinin temelleri atılarak hizmete girecektir."

34 YENİ GÖLETİN MÜJDESİ

Bakan Veysel Eroğlu, 'bir günde bir gölet' kapsamında Tekirdağ'da 34 gölet ve sulama tesisi yapacaklarını anlattı. Eroğlu, “DSİ burada destan yazıyor. 11 bin 640 dekar arazide çalımla yapmışız. 5 milyon fidan diktik. 384 kilometre yol yatırımı yaptık. Tekirdağ'da 6 tane otomatik Meteoroloji Ölçüm İstasyonu kurduk. Muratlı, Saray ve Marmara Ereğlisi İlçesi'nde 3 tane daha kuracağız. Başbakanımız yakında daha büyük müjdelerle gelecek” dedi.

Konuşmaların ardından 19 tesisin temel atma ve açılış törenlerini gerçekleştiren Bakan Eroğlu daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı AK Partili Ali Ertem'i makamında ziyaret etti. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Eroğlu, Kırklareli'ne geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber