Kelebekler, çiniyle ölümsüzleşti

Ömürlerinin kısa oluşuyla herkesi üzen kelebekler, bu sergide ölümsüzleşti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kelebekler, çiniyle ölümsüzleşti

Ömürlerinin kısa oluşuyla herkesi üzen kelebekler, bu sergide ölümsüzleşti. Çini sanatçısı Hatice Şehnaz Baykal, 'Ölümsüz kelebekler" adını verdiği 4. kişisel sergisini, Bursa'da açtı. Moda tasarımcısı olan çini sanatçısı Baykal, çinin bit tutku olduğunu, çini yapmayı ve onun ham maddesine dokunmayı çok sevdiğini söyledi.

Moda tasarımcısı Hatice Şehnaz Baykal'ın 'Ölümsüz kelebekler" adını verdiği 4. kişisel sergisi, Ördekli Kültür Merkezi'nde açıldı. Kelebeklerle bezenmiş serginin açılış kurdelesini, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener ve BUSAT Kurucu Başkanı Mustafa Esgin kesti. Fiyatları 20 lira ile 2 bin lirasında değişen 80 eserin yer aldığı sergi, 31 Mayıs'a kadar sanatseverleri ağırlayacak.

Çini ile kelebekleri, resimle kelebekleri karıştırarak ortaya farklı bir konsept çıkarıldığını ifade eden Hatice Şehnaz Baykal aslında moda tasarımcısı olduğunu fakat 15 yıldır çok sevdiği çini ile uğraştığını anlattı. Daha önce Ankara'da 3 ayrı sergi açtığını Bursa'daki bu serginin ise 4.'sü olduğunu dile getiren Baykal, Eylül ayında da Eskişehir'de bir sergi açacağını söyledi.

Rumi ile kelebeklerin bazı eserlerde görüleceğini sözlerine ekleyen Baykal, "Onun dışında bitkisel motifleri çok seviyorum. Dolayısıyla bitkisel motiflerin arasında kelebekleri de bazı tablolarda göreceksiniz. Çini aslında bir tutkudur. Çok sevmek lazım. Oturduğumda 5 saat kalkmadığım zamanlar oluyor. Çini yapmayı, çinin ham maddesine dokunmayı çok seviyorum. 90 eserim var” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber