Mesai dışında sağlık hizmeti sunan hocalara ilave ücret ödenecek

Üniversite hastanelerinde mesai saati dışında sağlık hizmeti sunan öğretim üyesine ilave ücret ödenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2013 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlgili kamu kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'na, üniversite hastaneleri ile özel hastaneleri temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca belirlenecek birer üye de girecek. Komisyon, kararlarını salt çoğunlukla alacak, kararlar Resmi Gazete'de yayımlanacak. Komisyonca gerekli görülen hallerde, sağlık hizmetlerinin türlerine göre birden fazla alt komisyon kurulabilecek.

Vakıf üniversiteleri dahil sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularınca, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'nca belirlenen sağlık hizmetleri bedeline ek olarak, genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerden sağlık hizmeti sunucularının giderleri ve ürettikleri sağlık hizmetlerinin maliyetleri, yapılan sübvansiyonlar gibi kriterler dikkate alınarak, tahsil edilecek ilave ücret tavanı bir katından iki katına çıkarılacak. İlave ücret tavanını belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

Üniversite hastanelerinde, mesai saati dışında sağlık hizmeti sunan öğretim üyesine ilave ücret verilecek. Yüksek öğretim kurumlarının sağlık hizmeti sunucularında, öğretim üyeleri tarafından mesai saatleri dışında verilen sağlık hizmetleri için kurumca belirlenmiş sağlık hizmetinin bedelinin, poliklinik hizmetlerine bir katını, diğer hizmetlerde yüzde 50'sini geçmemek üzere üniversite yönetim kurulu kararıyla öğretim üyelerinin unvanları itibarıyla belirlenen miktarda ilave ücret alınabilecek. Ancak alınacak ilave ücret, bir defada asgari ücretin iki katını geçemeyecek. Bu oranları bir katına kadar arttırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Kurum, bu kapsamda ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerini belirleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber