İskilip'teki tavuk ölümleri korkutuyor

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı köylerde yaşanan toplu tavuk ölümleri köylüleri tedirgin ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İskilip'teki tavuk ölümleri korkutuyor

Akpınar, Elmalı, Aluç köylerinde yaklaşık 3 hafta önce başlayan şüpheli tavuk ölümleri nedeniyle köylerde tavuk kalmadığını belirten vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.

Akpınar köyü sakinlerinden İlhan Mumcu, bugüne kadar çok sayıda tavuğunun telef olduğunu belirterek, tavukların ölmeden önce ağızlarından akıntı geldiğini söyledi.

Aluç köyü sakinleri ise, tavukların ölmeden önce kafasında bulunan ibik bölümündeki kırmızılığın siyahlaştığını daha sonra ölümlerin gerçekleştiğini ifade ediyorlar. Tavuk ölümlerinin dağ köylerinin yanı sıra ovalarda köylerde de yaşandığını dile getiren vatandaşlar, kırsal kesimde neredeyse beslenecek tavuk kalmadığını belirttiler.

Köylüler, "Tavuklarımız ölüyor ama neden öldüğünü bilemiyoruz. Tekrar beslemek içinde tavuk koymaktan korkuyoruz. Bu hastalığın devam edip etmeyeceğini bilmiyoruz. Bu durum bizi endişelendiriyor" dediler.

Köyde gerçekleşen toplu tavuk ölümlerinin ardından yumurtadan çıkan civcivlerde sahipsiz kaldı. Civcivi olan köy sakinleri bu hayvanların bakımını evde yapmaya başladı. Köylüler, yavru civcivlerinde telef olmasından endişe ediyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber