MEB, uyarımız üzerine norm kadro modülünü açtı

Haftalık ders saati çizelgesinde yapılan değişiklikte, MEB İnsan Kaynakları Biriminin zamanında TTK'yı aramamasını eleştirmiştik. MEB uyarımız üzerine kapatmış olduğu norm kadro modülünü bugün yeniden açmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 16:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB, uyarımız üzerine norm kadro modülünü açtı

MEBBİS içerisindeki Norm İşlemleri Modülü, 20-23 Mayıs 2013 tarihleri arasında güncelleme yapılmak üzere okul/kurum müdürlüklerine açılmıştı.

Ancak 28/05/2013 tarih ve 22 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kararı ile İlköğretim Kurumları (İlk ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinin ortaokul kısmında değişiklik yapılmıştır.

Değişikliğe esas karar ve ekindeki ders dağılım çizelgesi ve uygulamaya esas açıklamalar aşağıdadır.


* Haftalık ders çizelgesinde neler değişti?

Kurul Kararı sadece Ortaokul 5. ve 6. sınıflarda uygulanacak olup, diğer sınıflardaki ders yüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi zorunlu dersler arasına alınmıştır. Zorunlu dersler arasındaki Yabancı Dil dersinin ders yükü azaltılmıştır. Seçmeli Dersler 8 saatten 6 saate indirilmiştir. Yukarıdaki değişikliklere göre ortaokul 5. ve 6. sınıfların ders yüklerinin yeniden girilmesi ve seçmeli derslerin yeniden seçilerek ilgili branşların ders yüklerine ilave edilmesi gerekmektedir.

Norm İşlemleri Modülü 30/05/2013 Perşembe günü mesai bitimine kadar 5. ve 6. sınıfları bulunan okulların giriş yapması için tekrar açılmıştır. Diğer okul/kurum müdürlüklerince herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

Zorunlu dersler arasına alınan “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” dersinin ders yüklerinin Bilişim Teknolojileri (1119) branşına eklenmesi gerekmektedir. İlgili branşın ders yükünün norm bilgileri ekranında bulunmaması halinde aynı ekrandaki “Yeni” butonu kullanılarak açılan listeden ilgili branşı seçip üstteki “Kaydet” düğmesiyle norm bilgileri ekranına eklenmesi ve ders yüklerinin girilmesi gerekmektedir. Bilgi girişini tamamlayan okullar mutlaka “Kurum Bilgileri” ekranındaki “Onay Durumunu” bakıldı olarak işaretleyip, karşısındaki aktif kutucuğa “30/05/2013” tarihini yazarak “Kaydet” butonuyla yapılan işlemi kaydedeceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber