Nazmiye Demirel son yolculuğuna uğurlandı/Video

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel, Isparta'da toprağa verildi.

Nazmiye Demirel için Süleyman Demirel Külliyesi içindeki Şehriban Hatun Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Süleyman Demirel, Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel, manevi kızı Halide Demirel, Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hüsamettin Cindoruk, Esat Kıratlıoğlu, Mehmet Ağar, Mustafa Sarıgül, iş adamlarıAli Şen ve Rahmi Koç ile çok sayıda milletvekili ve eski bakanlar katıldı.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın öğle namazını müteakiben kıldırdığı cenaze namazının ardından omuzlara alınan Nazmiye Demirel'in cenazesi, İslamköy Aile Mazarlığı'na götürüldü. Süleyman Demirel ise mezarlığa otomobille gitti.

Nazmiye Demirel'in tabutunun üzerine kırmızı tülbent konulduğu görüldü.

Demirel, mezarlıkta saldalyeye oturdu. Nazmiye Demirel'in cenazesi, burada defnedildi. Korumalarının, eşinin mezarından alarak bir mendile koyduğu toprağı, Demirel de mezara attı.

Bu arada cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan çelenk gönderdi.

Öte yandan cenaze töreni sırasında yaşanan izdiham nedeniyle zaman zaman korumalar ile basın mensupları arasında arbede yaşandı. Cenaze namazı öncesinde hırsızlık yaptığı iddiasıyla bir kişi de jandarma ekiplerince gözaltına alındı.


9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefat eden eşi Nazmiye Demirel'in cenaze törenine katılmak üzere Isparta'ya geldi.

*Gül'den Demirel'e taziye ziyareti

*Süleyman Demirel'in eşi hayatını kaybetti

Özel uçakla Isparta Havalimanı'na inen Demirel'i Isparta Valisi Memduh Oğuz ile Mehmet Ağar, Cavit Çağlar, Agah Oktay Güner ve diğer yetkililer karşılaştı. Korumaları ve doktorları eşliğinde uçaktan güçlükle inen Demirel, daha sonra 200 metre mesafedeki İslamköy'e gideceği helikoptere minibüs ile gitti.

Demirel, ardından helikopter ile eşi Nazmiye Demirel'in cenaze törenine katılmak üzere İslamköy'e hareket etti.

Isparta'da merhum Nazmiye Demirel için İslamköy Şehriban Hatun Cami'nde kılınacak öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlenecek. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.

Törenin ardından Süleyman Demirel, saat 17.00'de tekrar Ankara'ya dönecek.

Cumhurbaşkanı Vekili Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Arınç, vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in cenaze törenine katılmak üzere Isparta'ya geldi

Isparta (AA) - Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefat eden eşi Nazmiye Demirel ile ilgili olarak, "65 yıl bütün bu sıkıntıları katlanarak sürdürülen bir hayat her türlü takdirin üzerindedir" dedi.

Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti Grup Sözcüsü Mahir Günal ile Nazmiye Demirel'in cenaze törenine katılmak üzere İslamköy'e geldi.

Demokrasi Müzesi Külliyesi'ne giden Çiçek, Arınç ve Günal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret etti.

Çiçek, cenaze töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM adına merhume Nazmiye Demirel'e Allah'tan rahmet, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e, ailesine ve sevenlerine sabır diledi.

Siyasetçi eşi olmanın zor olduğunu vurgulayan Çiçek, "Tabiatıyla 65 yıllık bir hayat, çok kolay değil. Bu işin inişi var, çıkışı var, yokuşu var, sıkıntısı var. Siyasetçinin eşi olmanın bu ülkeye ne büyük fedakarlık ne büyük bir zorluk olduğunu belki bu 65 yıllık süreç iyi takip edildiyse ortaya çıkacaktır" dedi.

Türkiye'de siyaset yapmanın kolay olmadığını vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti:

"Siyasetçinin eşi olmak siyaset yapmaktan çok daha zor. Darbeler, müdahaleler, halk iradesine karşı bir kısım fiili durumların olduğu dönemler var. Bu sıkıntıların en büyük acısını hiç şüphesiz siyasetçinin eşleri çekiyor. 65 yıl bütün bu sıkıntıları katlanarak sürdürülen bir hayat her türlü takdirin üzerindedir. Hepimizin buradan çıkaracağı dersler bulunuyor."

Arınç da Nazmiye Demirel'in cenazesine katılmak üzere geldiklerini dile getirerek, çok üzgün olduklarını söyledi. Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri, değerli bir hanımefendi olarak bugüne kadar hastalıklarını, sıkıntılarını biliyorduk ama hakka yürümüş olması hepimizi fevkalade üzdü. Bu üzüntümüzü, tesellimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza ifade etmek üzere kendilerini ziyaret ettik" dedi.

Demirel'e başsağlığı dileğinde bulunduklarını söyleyen Arınç, Başbakan Erdoğan'ın da selamını getirdiklerini, cenaze namazına katılacaklarını bildirdi. Arınç, "Ben de yıllardan beri siyasetle ilgilenen bir insan olarak Sayın Cumhurbaşkanı ve eşlerini yakından takip etmiştim. Muhterem bir hanımefendi olarak Türk annelerinin gönlünde çok önemli bir yeri bulunan Nazmiye Demirel'in vefatından üzgünüz. Milletimizin başı sağolsun. Bu üzüntümüzü ifade etmek için buradayız" diye konuştu.

Mahir Günal da AK Parti Grubu adına Isparta'da bulunduklarını kaydetti. Siyasetçi eşi olmanın zor olduğuna işaret eden Günal, "Nazmiye Demirel, yıllarca bu ülkede bir hanımefendi olarak Sayın Demirel'i temsil etti. Nazmiye Demirel'e Allah'tan rahmet, Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'e de başsağlığı diliyoruz" dedi.

Mehmet Ağar ise Nazmiye Demirel'in çileli bir ömür yaşadığını belirterek, "Siyasetçilerde en fazla yükü eşleri çeker. Nazmiye Demirel de bunun en tipik örneği" diye konuştu.

Törene Mustafa Sarıgül de katılıyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Nazmiye Demirel acılar çekti, Süleyman Demirel'in çektiği bütün acıları paylaştı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in cenaze töreni için geldiği Ispata'da, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Parti binası girişinde gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Nazmiye Demirel'in, Süleyman Demirel'e hayat arkadaşı olduğunu, onunla birlikte siyasette yoğrulduğunu söyledi.

"Nazmiye Demirel acılar çekti, Süleyman Demirel'in çektiği bütün acıları paylaştı" diyen Kılıçdaroğlu, "Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Tüm Isparta'nın başı sağolsun" dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra ceneza törenin yapılacağı İslamköy'e geçti.

Karayolu ile Isparta ile gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, ilk olarak Isparta Belediye'sini ziyaret etti. Burada bir süre kalan Bahçeli, abdest aldıktan sonra İslamköy'e gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber