Fındıkta haziran ayında yapılması gerekenler

Trabzon Ticaret Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamada, yazın başlangıcı sayılan Haziran ayında danelerin gelişip çotanakların irilmeye başladığı bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fındıkta haziran ayında yapılması gerekenler

Trabzon Ticaret Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamada, yazın başlangıcı sayılan Haziran ayında danelerin gelişip çotanakların irilmeye başladığı bildirildi.

Bahçede ısırgan, böğürtlen gibi yabancı otlara karşı yabancı ot ilacı uygulamasının bu ay sonlarına doğru yapılacağı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Fındık ocaklarındaki dip sürgünleri şayet sonbaharda temizlememişse bu ayda da temizlenebilir. Fındık dallarında bitki öz suyunu emerek beslenen ve bitkinin zayıf düşmesine hatta kurumalara neden olan fındık kahverengi koşnilinin hareketli birinci dönem larvalarına karşı yapılan ilaçlı mücadelede de başarı sağlanmalıdır. Haziran ayı sonların doğru ilaçlı mücadele yapılmalıdır."

Açıklamada ayrıca, son yıllarda büyük yayılım göstererek üreticilerin de yoğun şikayetine neden olan bu zararlıyla, ilaçlı mücadeleye başlamadan önce bahçeden tesadüfen alınan 10 ocaktan işaretlenen 3'er bulaşık sürgün yani toplam 30 sürgününün her birinde 5 canlı koşnil var ise ilaçlı mücadelenrin yapılması gerektiği de vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber