Taksim'de son durum... Gezi Parkı'ndaki eylem devam ediyor/ Video

Taksim Gezi Parkı’ndaki çalışmaları engellemek için eylem yapan grupların parka girişini önlemek amacıyla parkın etrafı bariyerlerle kapatılıyor. Çalışmaları engellemek isteyen gruplara polis zaman zaman müdahale ediyor.

Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taksim Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı direnen gruba sabah saatlerinde polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti.


Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilere polis müdahelesi - Foto Galeri


Parkta bekleyen eylemcileri saat 05.00'te polis ekipleri biber gazıyla müdahale ederek dağıttı. Polisler, direnen grubu TOMA araçlarının püskürttüğü tazyikli su ve biber gazıyla dağıttı. Eylemciler de polislere şişe, taş ve sopalarla karşılık verdi. Polisler eylemcilerin çadırlarını ve flamalarını toplayarak zabıtalara teslim etti. Zabıtalar da çadırları kamyonetlere yükleyerek alandan ayrıldı.

Kaçan eylemcilerden bazıları meydandaki merdivenin beton korkuluklarının devrilmesi sonucu yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Daha sonra ikiye ayrılan grubun bir kısmı Harbiye'ye, diğer kısmı ise İstiklal Caddesi'ne doğru kaçtı. Peşlerinden giden çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan gruba biber gazı sıktı. Direnenlerden bazılarını gözaltına altı. Taksim Gezi Parkı'nın etrafında tedbir amaçlı itfaiye araçları ile 112 Acil Sağlık ekipleri bekletiliyor. Parkın etrafını kuşatan çevik kuvvet ekipleri alana girişlere izin vermiyor.

Gezi Parkı ve çevresi ise savaş alanına dönmüş durumda. Çevredeki iş yerleri ve otellerin camlarının kırıldığı görüldü. Polis ve eylemciler arasındaki gerginlik zaman zaman yükseliyor.


Gezi parkı bariyerlerle çevrildi, giriş yasaklandı

Taksim Gezi Parkı'nda günlerdir devam eden gerginlik gece ve sabah saatlerinde de devam etti.

*Gezi Parkı'na polisten şafak baskını

Çalışmaları engellemeye çalışan gruplara polis müdahale etti. Polisle eylemciler arasında sık sık kovalamaca yaşandı. Polis, grupları dağıtmak için tazyikli su kullandı.

Çalışmaları durdurmaya çalışan grupların Gezi Parkı'na girmesini engellemek için parkın etrafına sabah saatlerinden itibaren bariyer çekilmeye başladı. Polis, basın mensupları dahil kimsenin parkın içerisine girmesine izin vermiyor. Parka giremeyen yaklaşık 20 kişilik grup Mete Caddesi'nde oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Çevik kuvvetin gelmesiyle grup yolu trafiğe açtı.

Bariyerleme çalışmaları devam ederken polisle eylemciler arasındaki gerginlik de sürüyor.

Gezi'de provokoasyon

Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmesini önlemek için günlerdir bekleyen yüzlerce kişiye polis bu sabah şafak vakti biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin sıktığı gazdan etkilenenler arasında CHP'li vekiller de vardı. Müdahaleyi önlemek için aralarında vekillerin de olduğu bir grup polisle görüşmek ve 'dur' demek için ilerlerken bir anda ortaya çıkan maskeli 4 kişi, polise taşlarla saldırdı. Provokasyon olarak iddia edilen olay gerginliği tırmandırdı.

Gezi Parkı'nda gerginlik sürüyor

Taksim Gezi Parkı'ndaki çalışmaları engellemeye çalışan ve Mete Caddesi'nde toplanan gruba polis müdahale etti. Polisle eylemciler arasında kovalamaca yaşandı.

Gezi Parkı'nın etrafının bariyerle kapatılması sırasında yaklaşık 30 kişilik grup Mete Caddesi üzerinde toplandı. Caddeyi trafiğe kapatan grup oturma eylemi yaptı. Çevik kuvvet ekiplerinin gelmesiyle grup Geziz Parkı'nın kenarına çıktı. Olay yerine gelen Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) gruba tazyikli suyla müdahale etti. Dağılan eylemciler Divan Kavşağı'na doğru kaçtı. Polisin müdahalesi burada da devam etti.

Gazlı sudan etkilenen bazı eylemciler zor anlar yaşadı. Güçlükle nefes alan bir kadına başka bir vatandaş su vererek yardım etti. Polisle eylemciler arasındaki gerelim sürüyor.

CHP'lilerin de bulunduğu gruba müdahale

Taksim Gezi Parkı çevresinde bulunan bariyerleri yıkan ve aralarında CHP'li Gürsel Tekin'in de bulunduğu gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

Gezi parkının yıkılmasıyla ilgili geçtiğimiz hafta başlayan gerginlik, bugün de sürdü. Gece parkta nöbet tutan eylemcileri polis, ara ara müdahale etti. Sabah saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in de aralarında bulunduğu CHP'lilerin açıklamasının ardından gerginlik arttı ve polis yine müdahalede bulundu. Marjinal grupların da müdahil olduğu olaylar sırasında cadde ve sokaklar savaş alanına döndü. Yaralalananlara ilk müdahaleler ambülansta yapıldı.

Bu arada bazı vatandaşlar polisi alkışlarla protesto etti. Alkışlı protestoya Gürsel Tekin de katıldı.

Park eyleminde Taksim savaş alanına döndü

Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto eden gruplara polis biber gazıyla müdahale etti. Aralarında CHP'lilerin de bulunduğu eylemcilerle polis arasındaki arbedede cadde ve sokaklar savaş alanına döndü.

Gezi parkının yıkılmasıyla ilgili geçtiğimiz hafta başlayan gerginlik, bugün de sürdü. Gece parkta nöbet tutan eylemcileri polis, ara ara müdahale etti. Sabah saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in de aralarında bulunduğu CHP'lilerin açıklamasının ardından gerginlik arttı ve polis yine müdahalede bulundu. Marjinal grupların da müdahil olduğu olaylar sırasında cadde ve sokaklar savaş alanına döndü. Yaralalananlara ilk müdahaleler ambülansta yapıldı.

CHP'li vekillerden Gezi Parkı açıklaması

CHP'li Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında bulunduğu grup, Divan Otel önünde Gezi Parkı'yla ilgili açıklama yaptı. CHP'li İlhan Cihaner, Taksim'in yayalaştırma adı altında insansızlaştırıldığını iddia etti.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel, CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu ve Melda Okur'un da aralarında bulunduğu grup, Taksim Gezi Parkı'ndaki çalışmalar hakkında basın açıklaması yaptı. Gazetecilere konuşan CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Taksimdeki çalışmalar sebebiyle hükümete tepki gösterdi. Devletin vatandaşına tuzak kurduğunu iddia eden Cihaner, polisin müdahalesini eleştirdi. CHP Milletvekili İlhan Cihaner, sonuna kadar eylemcilerin yanında olacaklarını belirtti. Cihaner, Taksim'in yayalaştırılma adı altında insansızlaştırıldığını söyledi..

CHP'lilerden Başbakan'a gezi parkı için suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Gürsel Tekin, Taksim Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılmasıyla ilgili sözleri nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, şüpheli olarak gösterilen Başbakan Erdoğan'ın 'yargı görevini yapanı etkileme, halkı kanunlara uymamaya tahrik' suçlarından cezalandırılması istendi. Oran, dışarıdaki diktatörleri halkına gaz kullanmakla eleştiren Türkiye'de, polisin halka bir anlamda kimyasal gaz kullandığını söyledi.

Taksim'de müdahaleler gün boyu sürdü

Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto eden gruplara polisin müdahalesi gün boyu sürdü. Gezi parkının etrafındaki müdahalenin ardından Taksim Meydanı'nda da eylemcilere polis biber gazı sıkarak müdahale etti.

BDP'li Sırrı Sürreyya Önder'in de aralarında bulunduğu grup, ellerinde bayraklarla 1 saat oturma eylemi yaptı. Daha sonra yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Yürümekte ısrar eden eylemcilere polis biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler meydana kaçtı. Bazı göstericiler yaralandı.

Bu arada, olaylar sırasında kaçmaya çalışan bir göstericinin başına biber gazı isabet etti. Kanlar içinde kalan şahısa basın mensupları yardım etti. Şahıs yoldan geçen bir sivil araca bindirilerek hastaneye götürüldü.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber