Avcı: Bir öğretmen herşeyi değiştirebilir

Eskişehir ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen "Yazarlar Okullarda" projesi açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, yazarların gittikleri okullarda derslerin boş geçtiğini esprili bir şekilde belirterek, yazarların okulları gezmesinden dolayı memnun olduklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 17:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Avcı, bir öğretmenin çok şeyi değiştirebileceğini belirterek, kendi resim öğretmeni ile yaşadığı bir anıyı gelen misafirlere şu şekilde anlattı

"Bir öğretmen çok şeyi değiştirebilir. Bir öğretmen çok şey yapabilir. Rahmetli resim öğretmenimiz Cevat Ülger, çok şeyi değiştirebilen öğretmenlerden biriydi. Orta 2'inci sınıftaydım. Cevat hoca, derste benim elimde bulun o yaş içinde pek uygun olmayan kitabı gördü. Benden daha sonra o kitabı okumak için aldı. Bir hafta sonra 'biz senin o kitabı kaybettik' dedi ve yerine başka kitap aldığını söyledi. Bana bir kitap hediye etti, üstelik öğretmen tarafından imzalanmış bir kitap. Bu kitabı hala saklıyorum. Cevat hocadan neler neler öğrendik. Meğer Türkiye'de ne çok yazar, kitap varmış. Bundan 20 yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı'nda müşavir olarak çalışırken, zaman zaman Milli Eğitim Bakanlığını temsilen resmi toplantılara gidiyordum. Paris'te yapıla toplantılardan fırsat buldukça Modern Sanat Müzesi'ni gezmeye çalışıyordum. Çok büyük bir müze ve haftalarca gezmek gerekir. Gezerken, galerinin bir ucundaki resim adeta beni çağırdı. Resmin yanına gittiğimde orada bulunan tek Türk eserinin olduğunu öğrendim. Abidin Dino'nun 'Modadan Bakış' resmiydi. O resme beni gönderenin Cevat hoca olduğunu anladım. Bir öğretmen çok şey değiştirebilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber