Başkan Çiçek'ten otopark değerlendirmesi

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Tokat'ta otopark sıkıntısının büyük boyutlu olduğuna kesinlikle inanmadığını belirterek, "Tokat'ta otopark kültürünün olmadığı kanaatindeyim" dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan Çiçek'ten otopark değerlendirmesi

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Tokat'ta otopark sıkıntısının büyük boyutlu olduğuna kesinlikle inanmadığını belirterek, "Tokat'ta otopark kültürünün olmadığı kanaatindeyim" dedi.

Gaziosmanpaşa Bulvarı'ndaki park soruna çözüm amacıyla 'park metre' uygulaması için yapılan ihale şartnamesinde ilave değişikliler yapılacak. Başkan Çiçek, Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda devam eden çalışmaların bitimine yakın bir tarihte tekrar ihaleye çıkacaklarını ifade ederek, "İhaleye katılım oldukça iyi idi. Şartnamede bazı değişiklikler yapacağız. Belediyenin geliri açısından iyi bir fiyata gideceği kanaatindeyim. Bu uygulamanın trafik akışına faydası olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

Başkan Çiçek, Tokat'ta otoparkla ilgili istimlak çalışmalarının tamamlandığını, katlı otopark projesi düşündüklerini ifade ederek, "Tokat halkı otopark için alta inmeye veya üste çıkmaya alışamadı. Paralı otoparka bile aracını bırakma konusunda sıkıntılar var. İstimlaklar sonucu otoparklar oluşturduk. Ücretsiz olan otopark dolu ama paralı olanlar sadece Başbakanı Tokat'a mitinge geldiği gün doldu. Diğer günlerde otopark boş. 1-2 TL verip de maalesef insanlar aracını park etmiyor. Bu Tokat'ın başka bir handikabı. Tokat'ta otopark sıkıntısının büyük boyutlu olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Tokat'ta otopark kültürünün olmadığı kanaatindeyim. Ama biz yine de buna rağmen 3 bölgede katlı otopark yapacağız. Yakınmak yetmiyor, çözüm üreteceğiz ama insanlarımızın da trafik ve otopark konusunda daha duyarlı olmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber