Malatya'da Taksim'e destek eyleminde 13 gözaltı

TAKSİM'de yaşanan olayları protesto etmek için Malatya'da toplanan bir grup Ak Parti il binasına yürümek isteyince polis izin vermedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Haziran 2013 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malatya'da Taksim'e destek eyleminde 13 gözaltı

Yaklaşık 5 saat dağılmaları için beklenen gruba müdahale eden polis, 13 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için akşam saatlerinde Malatya Demokrasi platformu adı altında toplanan yaklaşık bin kişi ellerinde meşalelerle Soykan Parkı'na yürüdü. Burada yapılan basın açıklamalarında polisin eylemcilere kullandığı orantısız güç protesto edilirken hükümete de büyük öfke vardı. Soykan parkında olaysız sona erden eylem sonrası sendikalarına dönen eylemcilerden bir grup Ak Parti İl binasına yürümek isteyince gerginlik yaşandı. Polis ekipleri grubu yasal olmayan yürüyüş için uyarırken, eylemciler ve polisler arasında kısa süreli itiş kalkışma yaşandı. Sayıları 100 geçen grup daha sonra sivil polis barikatını geçerek Ak Parti binasına yürümek istediler, ancak sokak girişini barikatla kapatan çevik kuvvet polisi buna engel oldu. Burada yere oturan eylemciler il binası önüne yürümek için uzun süre direndiler.

Malatya Demokrasi Platformu üyeleri eylemci grubu eylemlerine son vermeleri için ikna etmeye çalışırken, Malatya dışından geldikleri tahmin edilen yaklaşık 20 kişi uzun süre yolu trafiğe kapatarak kararlarından vazgeçmediler. Polis yetkililerinin ve Malatya'daki sendika yöneticilerinin uzun süre ikna etmeye çalıştığı gençler, eylemlerinden vazgeçmeyince gece yarısı müdahale başladı. 13 kişi yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sloganlar atarken polis plastik kelepçe taktığı eylemcileri sorgulanmak üzere Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber