Daha iyi İngilizce eğitimine yönelik panel tamamlandı

İngilizce Öğretimi ve Yabancı Dil Öğretmenlerinin Yeterlikleri Paneli ve Çalıştayı İstanbul´da gerçekleştirildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 11:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Daha iyi İngilizce eğitimine yönelik panel tamamlandı

İngilizce öğretmenlerinin yetiştirilmesi, İngilizce öğretim süreçlerini planlama, dil gelişimi izleme ve dil eğitiminde teknoloji kullanımı gibi konuların tartışıldığı, İstanbul Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Doğuş Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi iş birliğinde İngilizce Öğretimi ve Yabancı Dil Öğretmenlerinin Yeterlikleri Paneli ve Çalıştayı 23 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Panele; Genel Müdürümüz Ömer BALIBEY başkanlığında, Bakanlık merkezi ile İstanbul İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden yetkililerle çok sayıda okul müdürü, öğretmen ve davetli katıldı.

Panel, 23 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 09.30'da Doğuş Üniversitesi konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başladı.

Genel Müdürümüz Ömer BALIBEY açılış konuşmasında; “Burada önemli bir çalışma yapıyoruz. 2003'deki Bakanlığımızın da katıldığı Bologna süreci eğitimin daha nitelikli hale getirilmesi için neler yapılması gerektiğini amaçlamıştır. Çalışmalarını yapmış ülkeler kendi görüşlerini ve eğitim düzeylerini burada anlatmışlardır. Bu süreçte Türkiye olarak biz önemli çalışmalar başlattık. Bunlardan birincisi müfredatta değişiklikti, bu yapıldı. İkincisi teknolojik alt yapı idi, bu da yapıldı. Üçüncüsü ise öğretmen yeterlikleri idi Daha nitelikli öğretmen yetiştirme amacına yönelik çalışmalar da yapıldı. Halen 6 pilot ilde uygulanmakta olan bu çalışmalar tüm ülkede bu yıl yaygınlaştırılacaktır.

Bir öğretmende olması gereken genel bilgi, yetenek, özel alan bilgisi yol haritamız olacaktır. En nitelikli öğretmeni almaya çalışacağız. Önce öğretmen adaylarımıza 15 alanda sınav yapacağız. Yapılacak olan bu sınavda yabancı dil bilgisinin yanında adaylarımız soruların %50'si oranında kendi alan bilgilerinden sınava tabi tutulacaktır.

Öğretmen yetiştiren bu fakülteler geleceğimiz için çok önemlidir Ayrıca Bakanlık olarak Öğretmen Strateji Belgesi taslağı tarafımızdan hazırlanmıştır. Bu taslağı Sayın Bakanımıza arz etmiş durumdayız. Bu strateji belgesine göre öğretmen yetiştirilmesi planlanmaktadır. Buradaki Hedefimiz en yetenekli, en iyi öğretmeni sınıfa sokmaktır.

Panel ve çalıştayımızın amacı İngilizce eğitimini daha iyi yapabilmeye yöneliktir Buradan çıkacak rapora çok önem veriyoruz. Bu tür bilimsel toplantılar Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız için çok önem taşımaktadır” dedi.

Emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Panel ve çalıştay çok başarılı geçmiş olup emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber