Dayakçı koca akıl hastalığı nedeniyle ceza almadı

Adana'da, resmi nikahsız eşini defalarca döven ve fuhşa zorlayan şahıs, akıl hastası olduğu için ceza almayınca, kadın savcılığa başvurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dayakçı koca akıl hastalığı nedeniyle ceza almadı

Fırat Ç. ile 2003 yılında evlenen Sıdıka Ç., eşi işsiz kalınca evlere temizliğe giderek çalışmaya başladı. İddiaya göre, eşi elinden parasını alıp dövmeye başlayınca, 1 çocuk annesi kadın, eşinden 2009 yılında ayrıldı. Sığındığı emekli astsubay babası Mehmet U. tarafından da, "Sana bu adamla evlenme demedim mi?" denilerek kovulan ve sığınmaevine yerleşen kadın, pastanede çalışırken Battal S. (41) ile tanıştı. Kısa süre sonra Battal S. ile resmi nikah olmadan yaşamaya başlayan ve 2 çocuğu daha olan Sıdıka Ç., iddiaya göre Battal S. tarafından para karşılığı fuhuş yapmaya zorlandı. Fuhuş yapmak istemeyince de devamlı dayak yiyen kadın, 2012 yılında resmi nikahsız eşini terk edip yeniden sığınma evine yerleşti; çocuklarını da yuvaya verdi. Battal S. tarafından eve dönmesi istenen kadın, dönmek istemediğini söylemesi üzerine, "Ya sen bu eve döneceksin. ya da ben seni öldüreceğim" diye tehdit edildi. Battal S., takip ettiği Sıdıka Ç.'yi defalarca sokakta yakalayıp döverken, en son olarak otomobille kaçırıp öldüresiye dövdükten sonra boş bir tarlaya attı. Vatandaşlarca kanlar içinde bulunup hastaneye kaldırılan kadın, ölümden döndü. Şiddet mağduru kadının savcılığa yaptığı suç duyuruları üzerine Battal S. hakkında, 5 ayrı dava açılırken; 4 ayrı suç duyurusuyla ilgili de soruşturma sürüyor. Açılan davalar üzerine Sıdıka Ç.'ye koruma kararı ve panik butonu verildi ancak, panik butonu bir ay sonra tekrar alındı.

Sulh ceza mahkemelerinde açılan 4 davadan da, para cezasına çarptırılıp hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrilmesi kararıyla ceza almadan kurtulan Battal S., Adana 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 'yaralama' davasında ise mahkemeye, şizofren hastası olduğu yönünde rapor sundu.

Sıdıka Ç.'nin avukatı, İstanbul ya da Ankara'da Adli Tıp Kurumu'ndan ikinci rapor aldırılmasını isterken, mahkeme hakimi bu istemi reddetti. Mahkeme, Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden verilen rapor üzerine Battal S.'ye cezai ehliyeti bulunmadığı gerekçesiyle ceza vermeyip, yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda tedavi altına alınmasına karar verdi. Eski eşinin mahkemeden sonra, kendisini ölümle tehdit etmeye devam ettiğini söyleyen Sıdıka Ç., Cumhuriyet Savcılığı'na giderek yeniden suç duyurusunda bulundu.

Her an öldürülme korkusuyla yaşadığını belirten kadın, "Adam deli raporu alıp ceza almaktan kurtuldu. Beni arayıp 'eve dön' diyor. Ölsem kabul etmem. 'Eve dönmezsen seni öldüreceğim. Deli raporum da var. Kimse bana bir şey yapamaz' diyor. Her an öldürülme korkusuyla yaşıyorum. Çocuk yuvasındaki çocuklarımı da alıp, onları öne sürerek beni tehdit ediyor. Bu adam 'deliyim' diyerek beni öldürecek. Ne olur beni öldürmeden bu adamdan kurtarın" diyerek yardım istedi.

Sıdıka Ç., daha önce verilip alınan panik butonunun tekrar verilmesini de isteyerek, "Panik butonu varken pek rahatsız edemiyordu. Ancak, ne zaman panik butonu alındı; tehditleri arttı. Yeniden panik butonunun verilmesini istiyorum. Şimdi tehlike altındayım. Akıllı olmasına rağmen deli raporu alarak cezadan kurtulan bu adam her an beni öldürebilir" dedi.

Yetkililer ise, panik butonunun süreli olarak verildiğini, kadının ise kullanmadığı için geri alındığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber