Erdoğan: Bir kaç gün içinde tamamen normale döner/ Video

Başbakan Erdoğan, Fas'tan 3 mesaj verdi: Olaylar bir kaç gün içinde sona erer. Cumhurbaşkanı Gül'ün 'mesaj alınmıştır' sözlerinin içeriğini bilmiyorum. Demokrasinin yolu sandıktan geçer

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZÜBEYDE YALÇIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı tepkisi ile başlayan eylemlerin gevşemeye başladığını ve birkaç gün içinde biteceğini söyledi. Üç ülkeyi kapsayan Kuzey Afrika gezisinin ilk durağı olan Rabat'a gelen Erdoğan, Fas Kralı 6'ıncı Muhammet'in babasının ve dedesinin mezarının bulunduğu kraliyet mezarlığını ziyaret etti. Erdoğan ayakkabılarını çıkartıp mezara girdi ve dua etti. Başbakan Erdoğan daha sonra AK Parti'yi örnek alıp partisine Adalet ve Kalkınma Partisi ismini koyan Başbakan Abdullilah Bin Kıran ile görüştü. İki başbakan daha sonra da basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın, sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

NORMALE DÖNER: 5 gün öncesine göre bugün çok daha gevşemiş, yumuşamış durumda. Aklıselimin daha ortama hakim olduğu kanaatindeyim. Öyle zannediyorum ki birkaç gün içinde tamamıyla bu normale dönecektir. Dönene kadar tamamıyla herhalde bu iş bir çözüme kavuşmuş olacaktır.

EVET SANDIKTAN GEÇER: (Gül'ün demokrasi sadece sandık değildir sözlerine karşılık): Demokratik parlamenter sistemlerde parlamentonun yolu seçimden, sandıktan geçer ve sandığın olmadığı bir demokratik sistem zaten söz konusu değildir. Demokraside tavır da halkın iradesinin tecellisidir.

SİZ HANGİ MESAJI ALDINIZ? (El Cezire muhabirinin 'mesaj ne' sorusu üzerine) Cumhurbaşkanımız 'mesaj alınmıştır' derken içeriğinde ne var ben bunu bilmem. Bakan arkadaşlarımdan birinin de açıklaması vardı 'mesaj alınmıştır' diye. Ben de basın mensuplarına sordum 'Siz hangi mesajı aldınız' diye. Bana herhangi bir mesajı veremediler, herhangi bir mesajı açıklayamadılar.

STRATEJİK ORTAKLIK

Fas'a 180 bin firmadan 200'ü aşkın iş adamı ile birlikte giden Erdoğan, iki ülke arasında yüksek düzeyli stratejik ortaklık anlaşması imzalandığını bildirdi. Erdoğan anlaşma ile icracı bakanlıkların karşılıklı olarak ülkelere gelip gideceğini de söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber