Hastane borçlarının silinmesinden Maliye Müsteşarı sorumlu tutuldu

Haber Giriş : 21 Ocak 2006 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastane, sağlık ocakları ve dispanserler ?kalem hatası? ile silinen 3,5 katrilyon liralık (3,5 milyar YTL) devlet alacağına sonunda kavuşuyor.

Sağlık kuruluşlarını büyük sıkıntıya sokan teknik soruna çözüm bulundu. Konunun tarafları olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı parti genel merkezine davet eden AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) borçların taksitlendirilerek ödenmesi kararlaştırıldı.

Buna göre, hastanelere ilk üç ay için 750 milyon YTL, geri kalan aylar için de 500'er YTL ödeme yapılacak. Ödemelere şubat ayından itibaren başlanacak.

TBMM Genel Kurulu'nda 26 Aralık'ta yapılan görüşmelerde örneğine çok az rastlanan bir hata yaşandı. Bütçe Kanunu'na eklenen bir maddeyle kamu alacakları silindi.

Tarih olarak 2004 yerine yanlışlıkla 2005 yazılınca hastanelerin alacağı olan 3,5 milyar YTL de kapsama dahil oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın tepki gösterdiği bu yanlışlığın giderilmesi için AK Parti yönetimi de devreye girdi. Başbakan Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı AK Parti MKYK toplantısında Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa ve Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, hastane alacaklarının henüz çözülemediğini hatırlatarak, yaşanan sıkıntıyı gündeme taşıdı.

Fatsa, yanlışlıktan Maliye Müsteşarı H. Basri Aktan'ı sorumlu tuttu. Başbakan Erdoğan'a partide vekalet eden Dengir Fırat, MYK toplantısına Sağlık Bakanı Akdağ ve Maliye Bakanı Unakıtan'ı davet ederek sorunu masaya yatırdı. İki bakanla yapılan görüşmelerin ardından gelecek aydan başlamak üzere Maliye Bakanlığı'nın hastane alacaklarını taksitlerle ödemesi kabul edildi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber