Lojmanı boşaltması istenen Dekan istifa etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2006 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Duman, kadrosunun bulunduğu Muğla Üniversitesi (MÜ) Rektörlüğü'nün, bu ilde ailesinin oturduğu lojmanı boşaltma kararı alması üzerine, dekanlık görevinden istifa etti.

Prof. Dr. Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 9 ay önce YÖK tarafından CÜ Eğitim Fakültesi'ne dekan olarak atandığını, ancak kadrosunun halen eski görev yeri MÜ'de bulunduğunu belirterek, MÜ Rektörlüğü'nün, kadrosu olmasına rağmen, ailesinin oturduğu lojmanı boşaltmasını istediğini söyledi.

Sivas'a gelirken MÜ Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik ile görüştüğünü ve ailesinin yaşadığı lojmanı bu yılın Temmuz ayına kadar boşaltamayacağını belirttiğini kaydeden Prof. Dr. Duman, Rektör Oktik'in de durumu olumlu karşıladığını ifade etti.

Ancak Sivas'ta göreve başlamasından 2 ay sonra lojmanı boşaltması için MÜ Rektörlüğü'nden kendisine bir yazı geldiğini, bu yazının eline geçmesiyle birlikte yürütmeyi durdurma davası açtığını ifade eden Prof. Dr. Duman, Muğla İdare Mahkemesi Başkanlığı'nın da yürütmeyi durdurma kararı verdiğini bildirdi.

MÜ Rektörlüğü'nün de bu karara itiraz ettiğini, YÖK Başkanlığı tarafından gizli olarak MÜ Rektörlüğü'ne gönderilen yazıyla mahkemenin kanaatinin etkilendiğini öne süren Prof. Dr. Duman, daha önce verilmiş olan yürütmeyi durdurma kararının Bölge İdaresi Mahkemesi tarafından bozulduğunu ifade etti.

Bunun üzerine MÜ Rektörlüğü'nün 15 Aralık 2005'te kendisine yazı göndererek lojmanı bir ay içinde boşaltmasını istediğini kaydeden Prof. Dr. Duman, aksi takdirde lojmanın kolluk güçleri tarafından boşaltılacağının bildirildiğini söyledi.

Bu durum karşısında, dekanlık görevinden istifa ettiğini, CÜ'den ilişiğini kestiğini ve 23 Ocak Pazartesi günü Muğla'daki görevine başlayacağını belirten Prof. Dr. Duman, "Bugün istifa etmeseydim Muğla'da bana ait lojman Pazartesi gününden itibaren kolluk kuvvetlerince boşaltılacaktı. Cumhuriyete olan sevgim ve saygımdan dolayı geldiğim Sivas'tan ayrılmaktan büyük üzüntü duyuyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Duman, CÜ Rektörlüğü'ne verdiği 3 sayfalık istifa dilekçesinde, şunları kaydetti: "Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'in kişisel husumeti nedeniyle YÖK Genel Kurulu tarafından atanmış olduğum dekanlık görevini yürütmem sürekli olarak engellenmiş, sayın rektörün hukuksuz, ilkesiz, etik dışı ve kişisel husumete dayalı yönetim anlayışından maddi ve manevi olarak zarar gördüğüm açıktır. Diğer yandan idealist bir şekilde eşimi ve çocuklarımı Muğla'da bazı özel nedenlerden dolayı bırakıp CÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı gibi önemli bir görevi üstlenmenin, bir cezalandırma, gözdağı verme ve tedirgin etme amacına dönük olarak kullanılmasına daha fazla tahammül etmem mümkün olmayacaktır. YÖK Genel Kurulu tarafından 2547 sayılı yasanın 16-a maddesi gereğince 14 Nisan 2005 tarihinde atandığım dekanlık görevimden istifa ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber