Güler: 2 mülkiye, 2 de polis başmüfettişi görevlendirdim/ Video

İçişleri Bakanı Güler, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin polislere yönelik iddiaları 2 mülkiye, 2 de polis başmüfettişinin incelediğini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 15:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, TBMM Genel Kurulu'nda Kadıköy ve Ataşehir'de imar sorunları hakkında yaptığı gündemdışı konuşmada, Taksim'de başlayan olaylara değinerek, "Yaralanan onlarca insanın kanı Hükümet'in elindedir. Hadlerini aşan emniyet güçleri yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık da yaptığı gündemdışı konuşmada, geçen cumartesi günü Kızılay'da polis şiddetine maruz kaldığını söyledi.

Gündemdışı konuşmalara yanıt veren İçişleri Bakanı Muammer Güler, dün Antakya'da hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ailesine başsağlığı, hastanelerde tedavi görenlere de geçmiş olsun temennisinde bulundu.

İki mülkiye ve iki polis müfettişinin İstanbul'daki olaylarla ilgili bütün iddiaları tek tek incelediğini belirten Güler, "Sayın Işık'ın ifade ettiği iddialar, diğer milletvekillerinin... Sosyal medyadaki, yazılı ve görsel medyada, Twitter veya bize intikal ettirilen değişik görüntülerle suç işlenmişse kesinlikle bunun kanuni gereği yerine getirilecektir. Bundan emin olmanızı istirham ediyorum. Elbette ki bu arada polisin günlerce stres içerisinde görev yaptığını ve kanunsuz eylemleri engellemek için de gayret sarf ettiğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

280 işyeri, 6 kamu binası, 103 polis aracı, 207 özel araç, bir konut, bir polis merkezi ve 11 AK Parti hizmet binası ve bunlara verilen zararları ve 70 milyonu aşan zararları da mutlaka görmemiz lazım" diyen Güler, Ankara Kızılay'da geçen cumartesi ve pazar günü saatlerce hak arama özgürlüğü için gerekli iznin verildiğini ve tolerans gösterildiğini söyledi.

''Bırakalım Meclis'i işgal mi etsinler? ''

Güler, "Ancak grupların Başbakanlık'a, Meclis'e, AK Parti Genel Merkezi'ne, Babakanlık Konutu'na yönelen saldırgan eylemleri karşısında da polisin güç kullanmak..." sözlerine CHP'li milletvekillerinin "Niye yürüdü?' şeklinde cevap vermesi üzerine, "Bırakalım yürüsün mü, Meclis'i işgal mi etsin? Asla ve asla kanunsuz eyleme göz yummak lüksümüz yoktur, olmayacaktır da" dedi.

Muammer Güler, samimi olarak hak arayan, kendini ifade eden insanlarla, illegal örgütlerin kanunsuz eylemlerini, yakmasını, yıkmasını aynı kefeye koyamayacaklarını söyledi.

"Şiddete başvurmayan herkesin, başımızın üzerinde yeri var"

İçişleri Bakanı Güler, "Polis ve halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışılan bu organize ve planlı kitlesel şiddet eylemleri hiçbir amaca hizmet etmemektedir. Halkımızın şunu bilmesini istiyoruz ki bu eylemleri kendi ideolojileri adına ranta dönüştürmeye çalışan örgütlü yapılar, ülkemizde kaos yaratmaya çalışmışlardır. Masumane hak arama özgürlüğü içerisinde şiddete başvurmayan herkesin, başımızın üzerinde yeri vardır. Ancak yakan, yıkan kamu malına zarar verenlere karşı da hep birlikte karşı çıkalım, onlarla aramıza mesafeyi koyalım" diye konuştu.

"MOBESE'ler ilk günden tahrip edilmiş"

Güler, Taksim Gezi Parkı'na ilişkin müdahalelerde MOBESE kameralarının kapatıldığı yönündeki iddialara cevap vererek, "Taksim, İstiklal Caddesi ve Gezi Parkı'ndaki bütün kameralar daha ilk günden itibaren tahrip edilmiştir. Keşke bunlara zarar vermeselerdi de eğer yapılmış bir eksiklik varsa onları da tespit edebilseydik. Kameralar yerine konacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber