Yağmura rağmen yürüdüler

ÇANAKKALE'de Taksim Gezi olaylarına destek için alınan kararın ardından iş bırakan 2 bine yakın kişi, sağanak yağmura aldırış etmeden yürüyüş yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Haziran 2013 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağmura rağmen yürüdüler

Çanakkale'de KESK ve DİSK'e bağlı sendika üyeleri, 18 Mart İlköğretim Okulu önünde toplandı. İş bırakan 2 bine yakın memur ve işçi yürüyüşe geçtikten kısa bir süre sonra sağanak başladı. Yağmura rağmen, 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Ak Parti yıkılsın, ağaç dikilsin', 'Tayyip Amerika'ya Fethullah'ın yanına', 'Direne direne kazanacağız', 'Hükümet istifa' sloganları atarak yürüyüşü sürdüren grup daha sonra, Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Burada, sendika temsilcileri tarafından Taksim Gezi Parkı ve iş bırakma eylemleri ile ilgili basın açıklamaları yapıldı.

KESK Dönem Sözcüsü Zeki Önder, iş güvencesinden taviz ve sendikal hakla özgürlüklerin daraltılmasına asla izin vermeyeceklerini belirtti. Kamu emekçilerinin iş ve ücret güvencesini adım adım ortadan kaldırmayı hedefleyen saldırılara güçlü bir cevap vermek için bir günlük uyarı grevi yaptıklarını ifade eden Önder, "Ancak Gezi Parkı direnişi ile ülkenin dört bir tarafına yayılan eşitlik, özgürlük ve demokrasi talebine kulaklarını tıkayanların, halkın canına kastedecek kadar gözünü karartanların ortaya çıkardığı vahşet tablosu yeni bir değerlendirme yapmamız gerektiğini göstermiştir. Bugün ülkenin bütün şehirlerine yayılan halk öfkesi ve direnişi, yıllardır mahkum edildiğimiz neoliberal yağma ve talan düzenine karşı açılmış bir mücadele bayrağıdır. Yaşamını ve geleceğini savunan tüm halk kesimleri gibi kamu emekçileri de işine, geleceğine ve yaşam alanlarına sahip çıkmaya kararlıdır" dedi.

Grup, sloganlar atarak konuşmacılara destek verdi. Konuşmaların ardından protesto sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber