Öğrencisi tarafından bıçaklanan öğretmen için eylem yaptılar

ELAZIĞ'da Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni 54 yaşındaki Bilal Çolak'ın dün öğrencisi U.E. tarafından bıçaklanmasına tepki gösteren meslektaşları, eğitimdeki yanlış politikaları eleştirerek, yetkilileri tedbir almaya davet etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencisi tarafından bıçaklanan öğretmen için eylem yaptılar

Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde disiplinsiz davranışları nedeniyle tastiknamesi verilerek uzaklaştırdılan sonra mahkeme kararıyla okula dönen 3'üncüsü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki U.E., dün öğle saatlerinde sınıfta tartıştığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Bilal Çolak'ı bıçaklayarak ağır yaraladı. Kaçan U.E. polisin kısa süren çalışmasından sonra gözaltına alındı.

Bugün Elazığ Öğretmenevi'nde toplanan Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir-Sen üyesi bir grup öğretmen, dün Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Bilal Çolak'ın, öğrencisi tarafından bıçaklanmasını protesto etti. Burada toplanan yaklaşık 300 öğretmen, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Bilal Çolak adlı öğretmenin durumunun kritik olduğuna dikkat çekerek, 'Öğretmene uzanan eller kırılsın' ve 'Sizi de biz yetiştirmedik mi?' diyerek, Milli Eğitim Bakanlığı il yöneticileri aleyhinde sloganlar attı.

"OLAYIN TEKRARI OLURSA NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Türk Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe, burada yaptığı konuşmada, öğretmene şiddetin her geçen gün arttığını söyledi. Milli Eğitim Bakanı ve Elazığ Valisi ile Milli Eğitim Müdürü'na bu konuda tedbir almaya davet eden Efe, "Alo 147 hattı ile okul yöneticileri ve öğretmenler baskı altına alınmıştır. Okullarda kılık kıyafetler serbest bırakılarak, okul bahçesinde, okul içerisinde, kimin öğrenci olup olmadığının kontrolü yapılamamakta ve güvenliği sağlamak zorlaşmaktadır. Bu tür olayların tekrar etmesi durumunda, eğitim çalışanlarının feryadını duyurmak için ne gerekiyorsa yapmaktan imtina etmeyeceğiz. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Bilal Çolak'a yapılan saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz" dedi.

"YAPTIĞINIZI BEĞENDİNİZ Mİ?"

Çıkarılan yönetmeliklerin okullardaki disiplini altüst edip, öğretmeni sınıfta ders anlatamaz hale getirdiğini, öğrenciyi uyarmanın bile şiddet kabul edildiğini anlatan Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı Yasin Karakay ise, "Bu olayın bu noktaya gelmesinde kesinlikle Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve yargının büyük payının olduğuna inanıyoruz. 5 ay önce aynı öğrencinin disiplin cezası alarak okuldan uzaklaştırıldığı; mahkeme kararıyla geri dönen öğrencinin, öğretmenine karşı husumetinin büyümesine neden olduğu görülmüştür. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki yetkililer, öğretmeni bırakıp yanlış davranışlar içerisinde bulunan öğrenciyi destekleyerek, bu olayın yaşanmasına sebep olmuştur. Yaptığınızı beğendiniz mi? Daha dün yetkilileri duyarlı olmaya davet etmiştik. Ey yetkililer neredesiniz? Şu an yoğun bakımda olan öğretmen Bilal Çolak kardeşimiz için dua bekliyoruz" diye konuştu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, dün bıçıklanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bilal Çolak'ın ameliyat sonrası hayati tehlikayi henüz atlatamadığı belirtildi.

ZANLI GÖZALTINDA

Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde disiplinsiz davranışları nedeniyle atıldıktan sonra mahkeme kararıyla okula geri dönen 3'üncüsü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki U.E., dün sınıfta tartıştığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Bilal Çolak'ı bıçaklayarak ağır yaraladı. Kaçan U.E. polisin kısa süren çalışmasından sonra gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber