Milletvekiline tehdit mektubu...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2006 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Değer: Elle yazılmış bir tehdit mektubu aldım

CHP Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer "6 Ocak'ta elle yazılmış bir tehdit mektubu aldım. Konu ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdum" dedi.

Diyarbakır'da 11 sivil toplum kuruluşunca yapılan ortak basın açıklamada ise, Şemdinli olayları faillerinin açığa çıkarılmasında gayret gösteren CHP Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer'in bu çabalarından rahatsız olan çevrelerden tehdit aldığı öne sürüldü.

Diyarbakır Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği, Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır Eczacılar Odası gibi toplam 11 sivil toplum kuruluşunun yaptığı ortak yazılı açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 9 Kasım'da bir kitapevinin bombalanması sonrasında yaşanan olayların Türkiye'nin uzun yıllardır tartıştığı, ancak açığa çıkarma iradesini gösteremediği "çeteleşme" olgusunu bir kez daha gündeme taşıdığı savunuldu.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunda oluşan hassasiyet üzerine TBMM bünyesinde kurulan Şemdinli Araştırma Komisyonu, oluşan soru işaretlerini gidermeye çalışırken, çeşitli müdahalelere maruz kalmıştır. Konuyu gündemde tutmaya çalışan olayın faillerinin açığa çıkarılması için büyük gayret gösteren komisyon üyesi Diyarbakır Milletvekili Sayın Mesut Değer, bu çabalardan dolayı rahatsız olan çevrelerden tehditler almaya başlamıştır. (Konuyu daha fazla kurcalamayın) yönündeki tehditlerin TBMM çatışı altındaki bir parlamenteri hedef alacak boyuta gelmesi olayın vahametini gözler önüne sermektedir. Hedef alınan Değer'in şahsında Meclis'in kendisidir. Meclis bu konuda gereken duyarlılığı göstermelidir. Bizler ülkenin bütünlüğünün bu gibi grupların korunması yerine bütün yönleriyle açığa çıkarılmasından geçtiğine inanıyoruz."

"SAVCILIĞA BAŞVURDUM"

CHP Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, tehdit edildiği gerekçesiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğunu söyledi.

Milletvekili Değer AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şemdinli olayları nedeniyle CHP'nin oluşturduğu komisyonda yer aldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Komisyon üyesi olarak çalışmalarda bulundum. Bireysel olarak tespit ettiğim bazı hususlar basında yer aldı. Gazetelerde Şemdinli olayları ile ilgili bazı evrakların bende yer aldığı belirtildi. Daha sonra 6 Ocak'ta elle yazılmış bir tehdit mektubu aldım. Mektupta bana ve Diyarbakır halkına hakaretler de yer alıyordu. Mektupta (Bize önergemi veriyorsun. Meclis'e uygun davranış sergile. Yerinde otur.

Ortalığı karıştırma. Umarız mesajı aldın) ibaresi de yer alıyordu.

Mektubun geldiği gün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdum.

Olay bundan ibaret."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber