Köpeğine Türk bayraklı tişört giydirdi, gözaltına alındı

Tekirdağ'da köpeğine Türk bayraklı tişört giydiren Önder Üzel gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köpeğine Türk bayraklı tişört giydirdi, gözaltına alındı

TEKİRDAĞ'da Gezi Parkı'na destek eylemine katılan Önder Üzel, köpeğinin üzerine Türk Bayraklı tişört giydirince polis tarafından 'Bayrak Kanununa Muhalefet' suçundan gözaltına alındı.

Taksim Gezi Parkında yaşanan olayları Tekirdağ'da protesto etmek için çok sayıda kişi Tuğlalı Parkta toplandı. Üzerlerine Türk bayraklı tişört giyen muhasebeci Önder Üzel ve sigortacı eşi Dilek Üzel de, aynı tişörtten golden cinsi köpeğine giydirip eylemcilere destek verdi. Türk bayraklı tişört giyen ve boynunda 'Park yoksa AVM'ne s…rım. Çünkü ben de çapulcuyum' yazısı asılı olan köpeği güvenlik önlemi alan polis ekipleri fark etti. Bunun üzerine ekipler, köpeğin üzerindeki tişörtün çıkartılmasını istedi. Önder Üzel de çıkartmayınca tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmaya rağmen tişört çıkartılmayınca Önder Üzel 'Bayrak kanununa Muhalefet' suçundan gözaltına alındı. Eşi Dilek Üzel ise polislerin yardımı ile köpeğin üzerinde bulunan tişörtü çıkarttı.

Eşinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Dilek Üzel, "Köpeğimiz Türk bayrağına değer veriyor. İnsanlar bunu yanlış anladı. Bizim köpeğimiz hakaret için giymedi o tişörtü. Buradaki insanlara destek için ve Türk bayrağına olan bağlılığımızı göstermek için giydirdik. Türkiye'nin simgesini benim köpeğim sırtında taşıyor. Köpeğim İstiklal Marşı'nı ayakta dinliyor. İnsanlar bizi yanlış anladı ve sanırım birileri bizi şikayet etmiş. Bu bir zihniyet meselesi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber