Sözleşmeli öğretmen tatil maaşı da alacak

Haber Giriş : 24 Ocak 2006 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin sözleşmeli öğretmeni sevindirecek bir çalışmaya imza attı. Bakan Hüseyin Çelik sözleşmeli öğretmenlerin de bundan sonra 12 ay maaş alacağını ifade etti. Yeni düzenlemeye göre öğretmenler tayin başvurusunda da bulunabilecekler...

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TBMM Eğitim Komisyonu üyesi milletvekilleri, genel müdürler, eğitim fakültelerinin dekanları, il, ilçe eğitim müdürleri ve 650'nin üzerinde özel okul sahibi Türkiye Özel Okullar Birliği'nce her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Antalya Sempozyumu'nda biraraya geldi. ?AB Vizyonu Türkiye'de Eğitim ve Özel Okullar' konulu 3 gün süren eğitim kampına Bakan Çelik'in öğretmenleri ve öğrencileri sevindiren açıklamaları damgasını vurdu.

Sözleşmeliye 12 ay maaş

Buna göre, devletin bu yıl ilk kez işe aldığı sözleşmeli öğretmenler artık yaz aylarında da maaş alabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk kez ataması yapılan sözleşmeli öğretmenlerin 12 ay maaş esasına göre bordrolarının düzenlenebilmesi için hazırlıklarını tamamladı. Çelik sözleşmeli öğretmenlerin de 12 ay maaş alacağını bildirdi. Sözleşmeli öğretmenler ayrıca tıpkı kadrolu öğretmenler gibi eş ve hastalık durumları nedeniyle bu ay sonuna kadar tayin başvurusunda bulunabilecek.

Hademe dönemi kapanıyor

Bu yıl emekli olan 20 bin öğretmen ve eğitim personeli yerine ilk alımlar için müraacatlar yarın başlıyor. Çelik, ?20 bin öğretmen emekli oldu. Kadronun devamı için 16 bin öğretmen almak zorundayım. Biz tekrar hizmetli almak yerine de öğretmen alacağız. Devlet memuru zihniyle okulların temizliği yapılamıyor. Bu tür hizmetleri artık satın alma yoluyla yapacağız' dedi. Bakan Çelik'in açıkladığı yenilikler şöyle:

İlköğretimden sonra liselerde de ders kitapları ücretsiz olacak. Kitapların basımına başlandı.

Özel okullar da devlet okulları gibi doğalgaz, su ve elektirik indiriminden yararlanacak.

Çocuğunu özel okulda okutana devlet 1 milyar lira yardım yapacak.

Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarına ?öğretmenlik' kapısını aralayacak formasyon eğitimine bu yaz başlıyor.

Yabancı okullara Türk öğrenci alınabilmesinin önü yasal olarak kapatıldı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber