Dekanı lojmandan kovdular

Haber Giriş : 24 Ocak 2006 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Üniversitesi dekanlarından Profesör Ahmet Duman, kadrosunun bulunduğu Muğla Üniversitesi'ndeki lojmanı boşaltması istenince istifa etti...

PROFESÖR Ahmet Duman geçen yıl Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına atandı. Duman, kadrosunun bulunduğu Muğla Üniversitesi Rektörlüğü, ailesinin oturduğu lojmanı boşaltma kararı alması üzerine, dekanlıktan istifa etti. YÖK ve Sivas Rektörlüğü'ne verdiği dilekçede Rektör Profesör Doktor Şener Oktik'i suçlayan Duman, ?Sayın rektörün hukuksuz, ilkesiz, etik dışı ve kişisel husumete dayalı yönetim anlayışından zarar gördüğüm açıktır' dedi. Profesör Duman, 20 Nisan 2005 tarihinde YÖK tarafından Sivas Eğitim Fakültesi'ne atandığını fakat kadrosunun halen Muğla'da bulunduğunu söyledi.

OKTİK ile çok eskiye dayanan bir dostluklarının bulunduğunu söyleyen Duman, ?İngiltere'de birlikte görev yaptık. Çocuklarımız da birlikte büyüdü. Sivas'a atandığım zaman ailemin 2006 Haziran ayına kadar lojmanda kalmasını istedim. Kendisi de tamam dedi. Fen lisesi'nde okuyan oğlum var. Öğretmen eşim var. O sebeple okullar kapanmadan başka bir eve taşınamazdım. Bana sormadan okuldaki odamı da boşalttılar. İstifa etmeseydim, lojman kolluk kuvvetlerince boşaltılacaktı. Sivas'tan ayrılmaktan üzüntü duyuyorum' diye konuştu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber